thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied

Verplaatsingsvoorstel toevoegen

Als je meerdere magazijnen hebt, kun je Profit een Verplaatsingsvoorstel laten genereren op grond van beschikbare voorraad in het bronmagazijn en de voorraad die nodig is in het doelmagazijn.

Dit speelt bijvoorbeeld als je centraal inkoopt. Daarbij komen de artikelen centraal binnen en kun je nu de artikelen decentraal verdelen op grond van wat nodig is. Of je hebt een verkooporder op een magazijn dat niet genoeg voorraad heeft. Nu wil je in plaats van inkopen, voorraad uit een ander magazijn laten halen.

Profit kijkt naar de voor verkooporders gereserveerde voorraad en naar de actuele voorraad per artikel.

Benodigde voorraad is: dat wat nodig is voor het aanvullen van de voorraad tot het ingestelde niveau in het artikel/magazijn én dat wat nodig is voor het aanvullen van reserveringen die ontstaan zijn uit verkooporders.

Voor verplaatsing via het verplaatsingsvoorstel komt alleen beschikbare (niet-gereserveerde, fysiek aanwezige voorraad) in aanmerking.

Je kunt het verplaatsingsvoorstel na het genereren wijzigen en vervolgens uitvoeren. Profit genereert dan de voorbereiding verplaatsing.

Voorraadoverzicht raadplegen:

Raadpleeg eerst op welk magazijn voorraad van het te verplaatsen artikel beschikbaar is en hoeveel. Bijvoorbeeld via de artikeleigenschappen, tabblad Voorraadoverzicht.

Of via de verkooporder waarvoor voorraad nodig is, als je deze nog niet hebt voltooit. Selecteer de regel en wijzig het magazijn in de regel. Raadpleeg dan de voorraad in het tabblad Magazijnvoorraad.

Verplaatsingsvoorstel toevoegen:

 1. Ga naar:
  • Ordermanagement / Magazijnverplaatsing / Verplaatsingsvoorstel
  • Ordermanagement / Magazijnverplaatsing / Voorbereiding verplaatsing, actie Verplaatsingsvoorstel.
 2. Selecteer bij Bronmagazijn het magazijn van waaruit je artikelen wilt verplaatsen
 3. Selecteer bij Doelmagazijn het magazijn waar je de artikelen naartoe wilt verplaatsen.
 4. Vink Incl. voorraadaanvulling aan als Profit niet alleen kijkt naar wat nodig is voor de verkooporders (die met negatieve voorraad) maar ook wat voor de voorraadaanvulling nodig is zoals die is ingesteld in het artikel en/of magazijn.

  De benodigde voorraad wordt aangevuld tot het ‘Aanvullen tot’-niveau van het doelmagazijn bereikt is, dat in het artikel/magazijn is ingesteld (en niet het minimum bij voorraadaanvulling).

 5. Vink Min. voorraad behouden in bronmagazijn aan als je in het bronmagazijn het aantal voorraad wil laten liggen dat nodig is voor de minimum voorraad zoals die is ingesteld in het artikel en/of magazijn.

  Als dit veld uit staat wordt bijvoorbeeld bij een artikel dat op alle magazijnen nul voorraad heeft, toch een verplaatsingsvoorstel gemaakt. Namelijk een reservering die je vervolgens kunt bestellen via het bestelvoorstel. Voorwaarde is dat de voorraadinstelling van het artikel op controle op vrije voorraad van verkooporder en pakbon staat. 

 6. Klik op de actie: F5. Selecteren.

  Bij Voorraadaanvulling in de regel zie je of het artikel Voorraadaanvulling heeft, of niet.

  Bij Aantal benodigd overige magazijnen zie je wat aan voorraad nodig is in alle andere magazijnen, dus exclusief het huidige doelmagazijn.

 7. Verwijder eventueel regels.
 8. Klik op: Voltooien.

Vervolgens maakt Profit een Voorbereiding verplaatsing aan. Wijzig deze eventueel.

Maak daarna de Verzendbon aan.

Direct naar

 1. Magazijnverplaatsing
 2. Inrichten
 3. Verplaatsingsvoorstel toevoegen
 4. Voorbereiding verplaatsing handmatig toevoegen
 5. Verzendbon toevoegen
 6. Magazijnverplaatsing raadplegen
 7. Verzendbon handmatig gereedmelden
 8. Ontvangstbon toevoegen en afhandelen

Process

Magazijnverplaatsing

Work area

Ordermanagement