Magazijnverplaatsing

Als je meerdere magazijnen hebt, kun je voorraad van het ene magazijn naar het andere magazijn verplaatsen.

Inhoud

Beschrijving

Bij de verplaatsing van voorraad van het ene (bron)magazijn naar het andere (doel)magazijn maak je gebruik van een voorbereiding verplaatsing, verzendbon en een ontvangstbon.

Via deze functies houd je bij waar de voorraad zich bevindt. Met name als er tijd tussen het verzenden en ontvangen zit kun je traceren wat er met de voorraad van een artikel gebeurt. Dit is het verschil met de functie Overboeken waarbij Profit geen rekening houdt met het tijdsverloop: de overboeking tussen de magazijnen wordt daarbij direct verwerkt.

Behalve voorraad verplaatsen van het ene naar het andere magazijn kun je ook binnen een magazijn van de ene naar de andere magazijnlocatie verplaatsen via deze functie. Hiervoor moet wel de activering Voorraad bijhouden op magazijnlocaties ingeschakeld zijn.

Stock_Magazijnverplaatsing

Als je een tekort hebt aan voorraad in een magazijn kun je een Verplaatsingsvoorstel maken. Dit werkt als het bestelvoorstel: Profit controleert hoeveel je nodig hebt op grond van je instellingen in het artikel en de verkooporders voor het artikel. En hoeveel er vanuit het bronmagazijn naar het doelmagazijn dus verplaatst kan worden. Profit maakt vervolgens automatisch een Voorbereiding verplaatsing.

Je kunt het daadwerkelijk verplaatsen van de voorraad naar een ander magazijn voorbereiden met een Voorbereiding verplaatsing ook handmatig toevoegen. Daarbij reserveert Profit het artikel in het bronmagazijn en in het doelmagazijn toont Profit dat het artikel in bestelling is.

Vervolgens kun je de Voorbereiding verplaatsing afdrukken zodat de artikelen gepickt en verzonden kunnen worden.

Hierna maak je de Verzendbon bij voorkeur aan op grond van de gegevens uit de voorbereiding verplaatsing. Hierin wijzig je eventueel de aantallen (naar aanleiding van het picken). Vervolgens kun je de verzendbon direct gereedmelden. Je kunt ook direct een Verzendbon toevoegen zonder voorbereiding verplaatsing, maar daarbij zet Profit de artikelen niet op 'gereserveerd' en 'in bestelling'. Je hebt dan geen zicht op de artikelen 'in transit'.

Zodra je de verzendbon hebt toegevoegd, vermindert Profit de voorraad van het artikel in het bronmagazijn. Er volgt nog geen opboeking.

Op het moment dat de artikelen het doelmagazijn bereiken, voeg je een Ontvangstbon toe. Na voltooien, boekt Profit de aantallen direct op de voorraad. Profit handelt de verzendbon automatisch af.

Als je het hele proces wilt afsluiten, handel je ook de Ontvangstbon handmatig af.

Voorbereiding

Werkwijze

Zie ook