Ontvangstbon toevoegen en afhandelen

Zodra de artikelen het doelmagazijn bereiken, voeg je een Ontvangstbon toe. Na voltooien hiervan, boekt Profit de aantallen direct op de voorraad van het doelmagazijn.

Je moet eerst de verzendbon waarmee de artikelen uit het bronmagazijn verzonden zijn gereedgemeld hebben voordat je een ontvangstbon kunt aanmaken.

Profit handelt na voltooien van de ontvangstbon de verzendbon automatisch af. Als je het hele proces wilt afsluiten, handel je ook de Ontvangstbon handmatig af.

Ontvangstbon aanmaken:

1. Ga naar: Ordermanagement / Magazijnverplaatsing / Ontvangstbon.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Selecteer bij Bijbehorende verzendbon de verzendbon waarvoor je de ontvangstbon wilt aanmaken. Je kunt alleen gereedgemelde verzendbonnen selecteren.

Vervolgens zie je dat Profit de magazijnen en de regel(s) automatisch vult. Dit doet Profit ook als je de ontvangstbon aanmaakt vanuit de verzendbon.

4. Vul bij Werkelijke ontvangst de datum in dat de artikelen zijn ontvangen, als je dit apart wilt registreren.

Je kunt het aantal in de regel niet meer wijzigen. Ook kun je geen nieuwe regels toevoegen. Als het ontvangen aantal niet correct is kun je handmatig opboeken of afboeken.

5. Klik eventueel op de actie Locaties om het aantal te verdelen over locaties in het magazijn.
  6. Klik op: Opslaan en sluiten.

Profit boekt de voorraad van de artikelen op het doelmagazijn. Als je de verzendbon had aangemaakt vanuit een voorbereiding verplaatsing, verlaagt Profit het aantal artikelen die 'in bestelling' stonden.

Ontvangstbon afhandelen:

1. Ga naar: Ordermanagement / Magazijnverplaatsing / Ontvangstbon.
  2. Selecteer de ontvangstbon.
  3. Klik op de actie: Afhandelen.

Direct naar

1. Magazijnverplaatsing
  2. Inrichten
  3. Verplaatsingsvoorstel toevoegen
  4. Voorbereiding verplaatsing handmatig toevoegen
  5. Verzendbon toevoegen
  6. Magazijnverplaatsing raadplegen
  7. Verzendbon handmatig gereedmelden
  8. Ontvangstbon toevoegen en afhandelen