Voorraad opboeken

Je kunt handmatig voorraad opboeken. Dit kun je bijvoorbeeld doen als je vanwege een correctie de voorraad wilt vermeerderen.

De opboekingen worden gejournaliseerd naar Profit Financieel waarbij de waarde aan de verrekenprijs is gekoppeld. Wil je een opboeking corrigeren, dan kun je ook negatieve aantallen ingeven.

Let op:

Als je bijvoorbeeld een opboeking toevoegt met een datum in het verleden, dan worden de voorraadmutaties van de voorraadhoudende artikelen wel altijd toegevoegd op basis van de systeemdatum (dus op dit moment)! In de artikeleigenschappen zie je vandaag, in het overzicht voorraadmutaties de opgegeven datum.

Opboeken voorraad:

1. Ga naar: Ordermanagement / Voorraad / Opboeken.
  2. Selecteer eventueel de boekingslay-out als er meerdere boekingslay-outs aanwezig zijn.

Je ziet nu de boekingslay-out.

3. Selecteer een Reden voor de boeking.
  4. Selecteer de Itemcode voor de boeking.
  5. Vul het aantal eenheden in voor de boeking.
  6. Selecteer het Magazijn voor de boeking.
  7. Selecteer de Locatie voor de boeking.
  8. Vul eventueel de overige velden in.
  9. Klik op: Voltooien

Serienummer-artikel opnieuw opboeken:

Het komt wel eens voor dat een verkooprelatie een serienummerartikel terugstuurt. Je kunt dit serienummerartikel negatief (-1) opnieuw opboeken.

Je kunt het serienummer-artikel ook terugboeken via een negatieve pakbon.

Direct naar

1. Handmatig voorraad muteren
  2. Opboeken
  3. Afboeken
  4. Overboeken
  5. Voorraadmutaties uitvoeren via barcodescanner
  6. Importeren
  7. Overzicht voorraadmutaties

Process

Voorraad

Work area

Ordermanagement