Voorraadboekingen importeren

Een voorraadboeking kun je importeren. Je kunt zowel op- als afboekingen importeren.

Voorraad op- en afboeken via de import gaat hetzelfde als handmatig: ook bij de import is het niet mogelijk om aantal '0' (nul) op te voeren.

Door het importeren van voorraadboekingen kun je op- en afboekingen in de voorraad verwerken. Je kunt met deze functie ook voorraad overboeken. Voor het overboeken van voorraad neem je een opboeking en een afboeking van het artikel dat je wilt overboeken op in het importbestand.

Voor de import van voorraadboekingen wordt gebruik gemaakt van de standaard in Profit beschikbare importwizard.

Let op: 

Je kunt geen records importeren van het type Herwaardering. Met de import kunnen dus alleen records toegevoegd worden die van het type Opboeking, Afboeking of Overboeking zijn.

Tijdens het importeren van voorraadmutaties controleert Profit het volgende:

 • In de stamgegevens van het artikel moet de waarde van het veld Voorraadartikel 'Ja' zijn (je kunt alleen voorraadartikelen opboeken).
 • Het veld Magazijn kan alleen worden ge├»mporteerd als de functie Meerdere magazijnen in de omgeving is geactiveerd. Dit veld is dan ook verplicht.

Het prijsverschil bepaalt Profit op basis van de geldende verrekenprijs (datumafhankelijk) van het artikel en de inkoopprijs.

Let op: 

Het importeren van voorraad wijkt af van andere imports. Zolang er fouten zitten in de import wordt er niets verwerkt, ook niet de goede regels. Dit is om te voorkomen dat bij herhaling van de import opnieuw wordt opgeboekt!

Via de velden Doelmagazijn en Doellocatie kun je bij boekingsoort 43 (Overboeking) voorraad overboeken van de ene locatie naar een andere locatie van hetzelfde magazijn.

Voorraadboekingen importeren:

 1. Ga naar: Ordermanagement / Beheer / Import voorraad / Voorraadboekingen.
 2. Geef aan of je een nieuwe importdefinitie wilt maken of dat je een bestaande importdefinitie wilt gebruiken.
 3. Doorloop de importwizard.

Direct naar

 1. Handmatig voorraad muteren
 2. Opboeken
 3. Afboeken
 4. Overboeken
 5. Voorraadmutaties uitvoeren via barcodescanner
 6. Importeren
 7. Overzicht voorraadmutaties