Voorraad afboeken

Je kunt handmatig voorraad afboeken. Dit kun je bijvoorbeeld doen als je vanwege een correctie de voorraad wilt verminderen.

De afboekingen worden gejournaliseerd naar Profit Financieel, waarbij de waarde aan de verrekenprijs is gekoppeld. Wil je een afboeking corrigeren, dan kun je ook negatieve aantallen invullen.

Let op:

Als je bijvoorbeeld een opboeking toevoegt met een datum in het verleden, dan worden de voorraadmutaties van de voorraadhoudende artikelen wel altijd toegevoegd op basis van de systeemdatum (dus op dit moment)! In de artikeleigenschappen zie je vandaag, in het overzicht voorraadmutaties de opgegeven datum.

Afboeken voorraad:

1. Ga naar: Ordermanagement / Voorraad / Afboeken.
  2. Selecteer eventueel de boekingslay-out als er meerdere boekingslay-outs aanwezig zijn.

Je ziet nu de boekingslay-out.

3. Selecteer een Reden voor de boeking.
  4. Selecteer de Itemcode voor de boeking.
  5. Vul het aantal eenheden in voor de boeking.
  6. Selecteer het Magazijn voor de boeking.
  7. Selecteer de Locatie voor de boeking.
  8. Vul eventueel de overige velden in.
  9. Klik op: Opslaan en sluiten

Direct naar

1. Handmatig voorraad muteren
  2. Opboeken
  3. Afboeken
  4. Overboeken
  5. Voorraadmutaties uitvoeren via barcodescanner
  6. Importeren
  7. Overzicht voorraadmutaties