Beheerder Klantportal

De beheerder is een contactpersoon die rechten heeft om nieuwe contactpersonen toe te voegen, gegevens van bestaande contactpersonen te wijzigen en andere beheerders vast te leggen.

Tijdens de implementatie zal de consultant in overleg met je de eerste Beheerder toevoegen. Deze beheerder kan via Wachtwoord vergeten een wachtwoord aanvragen.

Inhoud

Klantportal beheerder aanstellen

Je kunt meerdere beheerders voor de AFAS Klantportal vastleggen. Alleen een beheerder kan een andere contactpersoon aanstellen als beheerder.

Je ziet in de weergave met contactpersonen wie de beheerder is in je organisatie.

Beheerdersrechten toekennen aan een contactpersoon:

1. Log in op de AFAS Klantportal.
  2. Ga naar Mijn gegevens / Contactpersonen.

Str_Beheerder Klantportal (20) - menu Contactpersonen

3. Klik op: de contactpersoon.
  4. Vink Beheerder aan bij Rollen.
  5. Klik op: Aanpassen.

Klantportal beheerrechten intrekken

Het kan voorkomen dat een beheerder geen beheerdersrechten meer mag hebben op de AFAS Klantportal:

• Beheerder treedt uit dienst.

Verwijder de beheerder als contactpersoon bij de organisatie. Hierna kan deze persoon niet meer inloggen op de AFAS Klantportal.

• Beheerder krijgt een andere functie waarbij hij of zij geen beheerrechten meer mag hebben.

De betreffende beheerder moet de rol 'Raadpleger' krijgen. Hij kan aan zichzelf deze rol toekennen, of dit overlaten aan een andere beheerder.

Let op:

Stel eerst een nieuwe beheerder aan, en wijzig daarna de toegangsrechten van de oude beheerder.

Beheerder omzetten naar raadpleger:

1. Log in op de AFAS Klantportal.
  2. Klik op: Contactpersonen.

Str_Beheerder Klantportal (20) - menu Contactpersonen

3. Klik op: de contactpersoon.
  4. Klik op: Aanpassen.
  5. Vink Medewerker aan bij Rollen.
  6. Klik op: Aanpassen.

Direct naar

1. AFAS Klantportal
  2. In- en uitloggen op de klantportal
  3. Eigen gegevens beheren
  4. Cursus boeken bij AFAS
  5. Beheerder Klantportal
  6. De organisatie
  7. AFAS Consultancy
  8. Contactpersonen
  9. Releasenotes bij een Versie raadplegen
  10. AFAS Support Center
  11. AFAS Status raadplegen
  12. Certificeringen

Process

AFAS