Leren bij en van AFAS

Om klanten te leren om optimaal met AFAS te werken, verzorgen we diverse opleidingen. Jaarlijks volgen meer dan 15.000 cursisten een AFAS-opleiding. Kunnen we jou ook inspireren om het maximale uit AFAS te halen?

Inhoud

Cursus bij AFAS

Cursussen worden klassikaal gegeven door een deskundige docent. Dit gebeurt online via microsoft teams of in onze eigen cursuslokalen in Leusden. Bij de online cursus maak je gebruik van je eigen pc. Bij de cursus op locatie heb je de beschikking over een Windows-pc met Profit en Microsoft Office van AFAS. We werken met een digitaal cursusboek dat je kunt raadplegen op een apart beeldscherm.

Een cursus duurt standaard één dag, tenzij anders vermeld. De cursusdag begint om 9:30 uur en duurt tot ongeveer 16:00 uur. Als je de cursus bij AFAS volgt, ben je vanaf 9:00 welkom. Je geniet tussen 12:00 en 12:45 uur van een uitgebreide lunch.

Voor de online cursus ontvang je vanzelf een uitnodiging via de mail voor de microsoft teams meeting. Ook krijg je in deze mail de code die je toegang geeft tot het cursus materiaal.

Je schrijft je in voor cursussen via de AFAS Klantportal. Per cursus vind je een globaal overzicht van de inhoud van de cursus. Het kan best even zoeken zijn om een pakket samen te stellen dat voor jou het meeste oplevert. Daarom biedt AFAS ook de mogelijkheid tot het laten samenstellen van een persoonlijk opleidingsplan.

Cursustrajecten

Naast het op maat laten opstellen van een opleidingsplan kan je ook gebruik maken van de kant-en-klare cursustrajecten van AFAS. Deze geven direct inzicht in de cursussen die aanbevolen zijn in jouw situatie. Hierin maken we de onderscheid tussen een dagelijkse gebruiker en een beheerder.

• Dagelijkse gebruiker

Werk je dagelijks met de software van AFAS? Met onze selectie opleidingen krijg je de tips en kennis die je nodig hebt om dagelijks alles uit de software te halen en jouw werkzaamheden makkelijker te maken.

• Beheerder

Ben jij de AFAS-held binnen die jouw organisatie elke dag een procentje beter maakt met onze software? We helpen je graag jouw werk nog beter te doen met onze cursustrajecten, speciaal voor beheerders.

Succesbeheer traineeship

Als beheerder van onze software heb je een enorm belangrijke rol in je organisatie. Daar willen wij je bij helpen. We willen je helpen de allerbeste beheerder te worden: een succesbeheerder! Daarvoor hebben we Succesbeheer Traineeship opgericht. Acht weken lang verdiep jij je aan de hand van een zelf meegebrachte case in de software en cultuur van AFAS.

Maak opnieuw) kennis met AFAS en leer alles over applicatiebeheer en functioneel beheer. Meer weten? Ga naar de pagina https://klant.afas.nl/portal-themapagina/succesbeheer-traineeship.

Post-hbo hrm

Werk je al met onze software of wil je als AFAS hrm-er aan de slag? Dan is dit de post-hbo voor jou! Als hrm-er heb je een belangrijke rol binnen de organisatie. Je bent de verbinder tussen de medewerkers en de managers en kan als geen ander met beide partijen contact houden. In deze post-hbo hrm zorgen we dat jij in 20 weken alle kennis op doet om als AFAS hrm-er aan de slag te gaan. Je vindt meer informatie op de AFAS Klantportal.

Inschrijven voor een cursus

AFAS biedt de volgende cursussen aan:

• Cursussen

Cursussen zijn producttrainingen om nieuwe - en bestaande klanten optimaal te leren werken met de software van AFAS. Geschikt voor gebruikers die snel en vakkundig willen werken

• Specialisatiecursussen

Specialisatiecursussen gaan dieper in op procesverbetering en het breder inzetten van de software van AFAS. Voorkennis is wel vereist: deze cursussen zijn voor gevorderden.

• Bootcamps

Bootcamps zijn voor de echte specialist die het maximale uit de software willen halen. En het mooiste is: tijdens de cursus kun je een case in he eigen Profit-omgeving uitwerken. Direct resultaat dus!

Inschrijven voor een cursus:

1. Open de volgende pagina:

Of gebruik de keuze Diensten / Opleidingen.

2. Bekijk het cursusaanbod.
  3. Klik op een cursus om deze te openen en lees de toelichting goed door.

Houdt bij inschrijving rekening met de volgende punten:

Als je nog geen enkele cursus hebt gevolgd, moet je beginnen met Cursus Profit Basisvaardigheden.

Bij de andere cursussen is het aan te raden om eerst de cursus 'Dagelijks gebruik' te volgen, daarna proces- of applicatiebeheer en tenslotte de specialisatiecursussen.

4. Klik op de datum waarop je je wilt inschrijven. Bij de datum wordt vermeld of dit een cursus is bij AFAS in Leusden of een cursus die online gegeven wordt (via Microsoft Teams).

Je kunt ook een collega inschrijven. Diegene die de cursus gaat volgen, ontvangt een bevestiging per mail.

Cursus annuleren:

Je kunt een cursus zelf annuleren via de Klantportal, Mijn gegevens / Mijn cursussen.

Direct naar

1. AFAS Klantportal
  2. In- en uitloggen op de klantportal
  3. Eigen gegevens beheren
  4. Cursus boeken bij AFAS
  5. Beheerder Klantportal
  6. De organisatie
  7. AFAS Consultancy
  8. Contactpersonen
  9. Releasenotes bij een Versie raadplegen
  10. AFAS Support Center
  11. AFAS Status raadplegen
  12. Certificeringen

Process

AFAS