Crediteren van abonnementsfactuur

Je kunt een abonnementsfactuur handmatig crediteren.

Dit doe je bijvoorbeeld om een factuur van een abonnement die een periode te vroeg is ingegaan, te crediteren. Profit maakt in dit geval van de bestaande factuur een creditnota.

Als je via de Output-wizard de creditfacturen ook wilt e-mailen, dan moet je dit hebben toegestaan in de instellingen.

Let op:

Via onderstaande methode wordt de gecrediteerde cyclus niet automatisch opnieuw factureerbaar. Daarvoor gebruik je de methode voor Crediteren en opnieuw factureren.

Abonnementsfactuur handmatig crediteren:

1. Ga naar: Abonnementen / Facturering / Facturen.
  2. Open de weergave Alle abonnementsfacturen.
  3. Selecteer een of meer te crediteren facturen.
  4. Klik op: Meer actiesCrediteren.

Je ziet nu een melding dat het crediteren van een factuur alleen de financiële afhandeling betreft.

Profit maakt voor iedere factuur één op één een nieuwe factuur.

Je kunt de creditfacturen eventueel een eigen nummer geven. Je voegt dan een nieuwe teller en een nieuw dagboek voor creditfacturen toe. In het verkooprelatieprofiel selecteer je vervolgens het toegevoegde dagboek. In België is dit verplicht.

5. Klik op: Ja

Je ziet nu het aantal facturen dat verwerkt is tot creditfactuur.

6. Klik op: OK.
  7. Open de weergave Niet verwerkte abonnementsfacturen.

In de weergave zie je nu de creditfactuur met een negatief bedrag en de status Actief.

Deze creditfactuur verstrek je vervolgens aan de verkooprelatie. Dit kun je ook uitzetten. Bijvoorbeeld om te voorkomen dat creditfacturen zonder controle verstuurd worden.

Direct naar

1. Abonnementen factureren
  2. Factureren van abonnementsfacturen inrichten
  3. Pro forma facturering
  4. Automatisch factureren
  5. Abonnementsfactuur afwijkend incasseren
  6. Facturen verstrekken
  7. Abonnementsfactuur raadplegen
  8. Factuurregels abonnement raadplegen
  9. Opnieuw afdrukken van abonnementsfactuur
  10. Abonnementsfactuur handmatig crediteren
  11. Collectief verwijderen abonnementsfacturen