Abonnement kopiëren

Je kunt een abonnement kopiëren. Je gebruikt deze actie bijvoorbeeld als je een aantal abonnementen voor verschillende debiteuren toe wilt voegen die qua abonnementsartikelen identiek zijn.

Je kunt alleen abonnementen kopiëren waarbij de Einddatum niet is ingevuld. Profit kopieert ook alleen de regels met abonnementsartikelen waarbij het veld Einddatum niet gevuld is.

Je kunt na het factureren van een abonnement de factuurcyclus (maand, kwartaal, etc.) niet meer wijzigen. Als je een abonnement kopieert beschouwt Profit de kopie als 'niet gefactureerd' en daarin kun je dus de factuurcyclus wijzigen.

Let op:

Bij het kopiëren vul je de Begindatum factuurcyclus in. Hierbij houdt Profit geen rekening met de voorkeurwaarde voor abonnementen in de omgeving, bijvoorbeeld Volgens cyclus. Het eerste factuurbedrag bij het gekopieerde abonnement kan dus iets afwijken van het eerste factuurbedrag bij een abonnement dat je nieuw hebt toegevoegd. Het totale gefactureerde bedrag zal uiteindelijk wel gelijk zijn bij gelijke abonnementen, over bijvoorbeeld een jaar gerekend.

Abonnement kopiëren:

1. Ga naar: Abonnementen / Abonnement / Abonnement.
  2. Selecteer het abonnement.
  3. Klik op: ActiesKopiëren.
  4. Vul de velden in.
  5. Selecteer eventueel bij Contactpersoon ter informatie een contactpersoon met wie je contact wilt opnemen.
  6. Selecteer eventueel bij Afwijkende contactpersoon een contactpersoon specifiek voor de abonnementsfacturen van dit abonnement.

Als je geen afwijkende contactpersoon selecteert zijn de instellingen bij de verkooprelatie van toepassing.

Let op:

Als je het veld invult bij het kopiëren van een abonnement moet je het veld ook hebben toegevoegd in de boekingslay-out waarmee je het abonnement vervolgens raadpleegt.

7. Selecteer bij Cyclus eventueel een andere cyclus voor facturering.
  8. Klik op: Voltooien

Direct naar

1. Abonnementen
  2. Abonnementen toevoegen
  3. Prijzen bij abonnementen
  4. Abonnementen factureren
  5. Abonnementsfacturen journaliseren
  6. Abonnement beëindigen
  7. Abonnementen in InSite
  8. Abonnementsrapporten en -analyses raadplegen