Accountant

n Profit Fiscaal voeg je degenen die verantwoordelijk zijn voor de jaarrekeningen van de cliënten IB (met onderneming) en Vpb toe als accountants. De accountant kan een persoon zijn maar ook een kantoor. Bij het toevoegen van een accountant wordt automatisch een organisatie aangemaakt. Bij de organisatie kun je vervolgens contactpersonen vastleggen. De accountant koppel je aan de cliënten waarvoor hij de financiële administratie verwerkt. Bij de cliënt selecteer je vervolgens de juiste accountant. Je kunt ook accountants importeren zodat je er meerdere tegelijk toevoegt.

Door een accountant vast te leggen bij de cliënt weet de fiscalist die de aangifte verzorgt bij wie hij terecht kan voor bijvoorbeeld het opvragen van de jaarrekening.

Accountant toevoegen:

1. Ga naar: Fiscaal / Algemeen / Accountant.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Vul de naam in van de accountant.

Als de gegevens van de accountant al zijn vastgelegd in Profit, bijvoorbeeld als verkooprelatie, kun je deze gegevens koppelen. Vul de naam in van de accountant en klik op de zoekknop achter Naam. Nu heb je de optie Overeenkomstige organisaties. Als je hier op klikt zie je een lijst van organisaties. Selecteer de juiste organisatie en de gegevens worden ingevuld. Je vult deze gegevens nu aan met de specifieke gegevens voor een accountant.

4. Wijzig eventueel de Zoeknaam.
  5. Druk op: Tab.
  6. zet Adres vastleggen aan en vul de adresgegevens in.
  7. Klik op: Volgende.
  8. Vul de Statutaire gegevens in.
  9. Vul de Correspondentiegegevens in.
  10. Klik op: Volgende.
  11. Selecteer een organisatie.

Als de accountant als medewerker is ingevuld bij een organisatie in de omgeving, selecteer je hier de juiste organisatie.

12. Vul het fiscale nummer van de accountant in.

Het fiscale nummer moet voldoen aan de elfproef.

13. Klik enkele malen op Volgende en dan op Voltooien om de wizard af te ronden.

De nieuwe accountant is automatisch toegevoegd als organisatie. Je krijgt een melding welk nummer is gegenereerd voor de accountant.

Accountant importeren:

Je kunt de gegevens van meerdere accountants ook importeren:

1. Ga naar: Fiscaal / Beheer / Import / Accountant.
  2. Selecteer de import actie die je wilt uitvoeren.
  3. Klik op: Volgende.

Meer informatie:

Gegevens importeren in Profit

Direct naar

1. Profit Fiscaal inrichten