Vrijgeven biljetsoort

Gedurende het jaar worden in Profit vaak de biljetten voor het nieuwe jaar opgeleverd. Deze nieuwe biljetten worden vaak pas later gebruikt. In Profit bestaat de mogelijkheid om deze biljetten in een Build geblokkeerd uit te leveren en vervolgens in een Profit Update vrij te geven. In de praktijk blijkt namelijk dat vaak nog wat gewijzigd moet worden in de biljetten voordat ze gebruikt kunnen worden.

Je hebt vervolgens de mogelijkheid om de door Profit vrijgegeven biljetten voor de gebruikers nog te blokkeren zodat ze nog niet met het nieuwe belastingjaar aan de slag kunnen, dit voorkomt foutieve aangiften.

Ook de SBA machtigingen geef je hier vrij.

Biljetten vrijgeven/blokkeren:

Je kunt biljetsoorten vrijgeven / blokkeren via de volgende stappen:

1. Ga naar: Fiscaal / Beheer / Vrijgeven biljetsoort.
  2. Open de eigenschappen van het belastingjaar.
  3. Vink de biljetsoort(en) aan die je wilt vrijgeven voor gebruik.

Je kunt alleen de biljetsoorten aanvinken die door AFAS zijn vrijgegeven.

4. Klik op: Opslaan en sluiten.

Direct naar

1. Profit Fiscaal inrichten