Verwijder cliënt IB

Met de functie Verwijder cliënt kun je een cliënt IB in zijn geheel verwijderen. Ook de historische gegevens van de geselecteerde cliënt gaan verloren. Als er nog machtigingen aanwezig zijn bij de cliënt, zullen deze eerst ingetrokken moeten worden voordat de cliënt verwijderd wordt. Trek dus eerst de actieve machtigingen in voordat je de cliënt IB via de optie Verwijder cliënt verwijdert.

Zie hiervoor Machtingen intrekken.

Als je alleen de jaargegevens van een cliënt wilt verwijderen, doe je dat in de eigenschappen van de cliënt.

Let op:

Als de cliënt gekoppeld is aan een partner, dan wordt deze verbinding ongedaan gemaakt. Dit kan gevolgen hebben voor de aangifte van de partner.

Verwijderen cliënt:

1. Ga naar: Fiscaal / Beheer / Verwijder cliënt.
  2. Selecteer het type cliënt IB.
  3. Vul een waarde in bij BSN/Fiscaal nummer/BTW-nummer.

Als je het BSN-nummer niet weet kun je op het volgende scherm een cliënt selecteren. Je kunt dan ook via multiselect (Ctrl+S) meerdere cliënten tegelijk verwijderen.

Meer informatie:

Collectief verwijderen cliënten IB

4. Klik op: Volgende.
  5. Selecteer de cliënt(en) als je zojuist geen nummer hebt ingevuld.
  6. Klik op: Volgende.

Je ziet nu een bevestigingsscherm voor het verwijderen van de geselecteerde cliënt.

7. Klik op: Voltooien.

Je kunt collectief cliënten verwijderen. De gekoppelde organisatie/persoon kan je ook direct verwijderen mits er geen koppelingen zijn naar andere stamgegevens (zoals Inkoop- of Verkooprelatie, Gebruiker, medewerker, etc.). Als er nog machtigingen aanwezig zijn bij de cliënt, zullen deze eerst ingetrokken moeten worden voordat de cliënt verwijderd wordt.

Collectief verwijderen cliënten IB:

Je kunt meerdere cliënten in een keer verwijderen.

1. Ga naar: Fiscaal / Beheer / Verwijder cliënt.
  2. Selecteer IB.
  3. Klik op: Volgende.

Je vult dus geen BSN in.

4. Open de beknopte weergave.
  5. Druk op: Ctrl + S.
  6. Selecteer de cliënten die je wilt verwijderen.

Je kunt eventueel eerst een filter toevoegen zodat de weergave niet alle cliënten toont.

7. Vink Verwijderen gekoppelde organisatie/persoon aan, als je deze direct wilt verwijderen.
  8. Klik op: Voltooien.

Direct naar

1. Cliënt IB Beheer