Rapportensets cliënt IB/Vpb afdrukken

In dit onderwerp wordt het afdrukken van rapportensets via de cockpit cliënt IB/Vpb toegelicht.

Rapportensets worden op de achtergrond afgedrukt, waardoor je niet hoeft te wachten op de afronding van dit proces. Je kunt de rapportensets later via de wachtrij opvragen en afdrukken.

Let op! Opmaak van rapport

Bij het afdrukken van een rapportenset wordt de opmaak overgenomen van het eerste rapport dat wordt afgedrukt. Als je in een ander rapport bepaalde stijlen bijvoorbeeld vet afdrukt dan gaat dit goed bij het afdrukken van een los rapport maar bij het afdrukken van een rapportenset wordt dezelfde tekst dan niet vet afgedrukt.

Dit kan je alleen oplossen door de afwijkende opmaak ook een afwijkende omschrijving van de stijl mee te geven.

Een andere oplossing kan zijn om de tekst van het eerste rapport toe te voegen aan het aangifterapport. Meestal word eerst een voorbrief of akkoordbrief afgedrukt in de rapportenset gevolgd door het rapport van de aangifte en dan de andere rapporten. De eerste brief bepaalt de opmaak van de rest van de rapporten. Als je de tekst van dit rapport toevoegt aan het aangifterapport dan kun je de brief zelf uit de rapportenset verwijderen en het aangifterapport als eerste rapport afdrukken. Het nadeel van deze oplossing is dat je een kopie moet maken van de standaardrapportage, het grote voordeel is dat het aangifterapport dan de opmaak bepaalt voor het afdrukken van de rapportenset.

Rapportensets cliënten IB/Vpb afdrukken:

1. Open Fiscaal InSite.
  2. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Klik op: IB (of Vpb).
  4. Selecteer de cliënt.
  5. Klik op: Rapportage.
  6. Ga naar het tabblad: Fiscale rapportenset
  7. Selecteer de gewenste rapportenset.
  8. De rapportenset wordt nu in de wachtrij geplaatst. Je krijgt hiervan een melding.
  9. Klik op: OK.

Onder het genereren van de rapportenset kun je gewoon doorwerken.

10. Als de rapportenset in de wachtrij de status Succesvol voltooid heeft, kun je het rapportenset openen. Je opent de rapportenset door de regel in de wachtrij aan te klikken.

Vervolgens wordt Word opgestart met de opgevraagde rapportenset.

Zodra je de opgevraagde rapportenset in Word geopend hebt, verdwijnt de taak voor het aanmaken van de fiscale rapportenset uit de wachtrij.

Direct naar

1. Rapportensets
  2. Menukeuzen wachtrij autoriseren
  3. Rapportenset toevoegen
  4. Rapportensets cliënt IB/Vpb afdrukken