Rapportenset toevoegen

Maak rapportensets aan voor de verschillende situaties waarin je deze nodig hebt. Je kunt bijvoorbeeld verschillende rapportensets gebruiken om rapporten af te drukken bij verwerkingen, het accorderen van verwerkte perioden en correctieperioden. Voor rapportensets die worden afgedrukt op basis van salarisverwerkingsregels kun je alleen rapportensets gebruiken die geschikt zijn voor gebruik in Payroll.

Inhoud

Rapportenset toevoegen

Er worden verschillende rapportensets meegeleverd met Profit Fiscaal. Je kunt deze niet wijzigen, maar je kunt wel een nieuwe rapportenset aanmaken op basis van een bestaande rapportenset.

Rapportenset toevoegen:

1. Ga naar: Fiscaal / Uitvoer / Beheer / Fiscale rapportenset.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Selecteer de rapportenset die je wilt kopiëren.
  4. Klik op: Volgende.
  5. Vul de omschrijving in.

Je kunt een Definitiegroep koppelen, als de rapportensets alleen door gebruikers van die Definitiegroep mogen worden gebruikt.

Meer informatie:

Definities autoriseren met gegevensfilters

6. Klik op: Voltooien.
Rapporten die geschikt zijn gemaakt voor rapportensets

Bij het afdrukken van een rapportenset worden de rapporten uit de set direct afgedrukt, zonder dat je nog een selectie kunt opgeven. Heel veel aantal rapporten is geschikt gemaakt voor het gebruik in rapportensets, waardoor alleen rapporten worden afgedrukt voor de relevante perioderegels. Je kunt die onderstaande rapporten direct opnemen in een rapportenset, zonder het instellen van een filter. Het gaat onder andere om:

IB

Vpb

Standaardrapportages IB

Standaardrapportages Vpv

Voorbrief IB

Aanbiedingsbrief Vpb

Akkoordverklaring IB

Akkoordverklaring Vpb

Verliesrekening

Concept verliesrekening

Middeling IB-PVV IB

Aansluiting tussen het commercieel en fiscaal vermogen EB Vpb

03 Fiscale balans IB onderneming

Aansluiting tussen commercieel resultaat en belastbaar bedrag Vpb

04 Fiscale winst- en verliesrekening IB

Specificatie Investeringsaftrek en desinvesteringen

Specificatie investeringsaftrek IB

Specificatie Aandeelhouders per einde boekjaar

Specificatie Voorkoming dubbele belasting

Specificatie Deelnemingen

Specificatie Opvragen gegevens volgend jaar

Specificatie Bedrijfsgebouwen en -terreinen

Specificatie Onroerende zaken

Specificatie Wijziging samenstelling fiscale eenheid

Specificatie correcties fiscale winst

Specificatie Winst uit zeescheepvaart Vpb

Specificatie Houdster, licentie-, financierings- en overige activa Vpb

Specificatie Innovatiebox Vpb

Aansluiting tussen het commercieel en fiscaal vermogen EB Vpb

vennootschap

Aansluiting tussen commercieel resultaat en belastbaar bedrag Vpb

vennootschap

Specificatie Buitenlandse resultaten (Profit).

Specificatie Herinvesteringsreserve

Specificatie Willekeurige afschrijvingen

Specificatie Omzetbelasting

Specificatie Voorzieningen

Specificatie Objectvrijstelling

Specificatie Generieke renteaftrekbeperking

Profit houdt bij het afdrukken rekening met het geselecteerde jaar.

Er zijn ook rapportensets beschikbaar voor de Erf- en Schenkbelasting en voor de Voorlopige aangifte IB en Vpb.

Rapportenset aanpassen

Je kunt de gekopieerde rapportenset aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld rapporten toevoegen, verwijderen of de volgorde van de rapporten veranderen.

Rapport toevoegen aan rapportenset:

1. Ga naar: Fiscaal / Uitvoer / Beheer / Fiscale rapportenset.
  2. Selecteer de rapportenset die je wilt aanpassen.
  3. Dubbelklik op de rapportenset.

Je ziet de rapporten die in de gekopieerde rapportenset zijn opgenomen.

4. Klik op: Nieuw.
  5. Selecteer het rapport dat je wilt toevoegen (rapporten die al in de rapportenset zitten, staan hier niet tussen).
  6. Als je links geen kolom met selectievelden ziet, dan klik je op Regels selectie tonen (Ctrl+S).

Voor de regels verschijnt een kolom met selectievelden.

1. Klik op: Voltooien.

Rapport verwijderen uit rapportenset:

1. Ga naar: Fiscaal / Uitvoer / Beheer / Fiscale rapportenset.
  2. Selecteer de rapportenset die je wilt aanpassen.
  3.  Dubbelklik op de rapportenset.

Je ziet de rapporten die in de gekopieerde rapportenset zijn opgenomen.

4. Selecteer het rapport dat je wilt verwijderen.
  5. Klik op: Verwijderen.

Je krijgt de vraag of je zeker weet dat je het rapport uit de rapportenset wilt verwijderen.

6. Klik op Ja bij de vraag.
  7. Klik op: Voltooien.

Rapport volgorde wijzigen:

1. Ga naar: Fiscaal / Uitvoer / Beheer / Fiscale rapportenset.
  2. Selecteer de rapportenset die je wilt aanpassen.
  3. Dubbelklik op de rapportenset.

Je ziet de rapporten die in de gekopieerde rapportenset zijn opgenomen.

4. Selecteer het rapport dat je wilt verplaatsen.
  5. Verplaats het rapport met de pijltjestoetsen naar de gewenste positie.
  6. Klik op: Voltooien.

Direct naar

1. Rapportensets
  2. Menukeuzen wachtrij autoriseren
  3. Rapportenset toevoegen
  4. Rapportensets cliënt IB/Vpb afdrukken