Aangifte accorderen via OutSite

Je kunt de aangifte via OutSite laten accorderen. Je stelt per cliënt per jaar in of de de cliënt het akkoorddocument via OutSite wil ondertekenen. Hiervoor selecteer je bij de cliënt de accorderingswijze Accorderen via AFAS OutSite.

Beschrijving

Je selecteert deze accorderingswijze als de cliënt de aangifte via OutSite accordeert. Als de aangiften via OutSite worden geaccordeerd, wordt er een workflow gestart waaraan het RTF-bestand voor AFAS OutSite is gekoppeld. Zodra je de datum Gecontroleerd en akkoord invult vraagt Profit of je het akkoorddocument wil klaarzetten voor OutSite. Als je hiervoor kiest wordt het akkoorddocument via de workflow voor de juiste cliënt klaargezet in OutSite. De cliënt logt in op OutSite en accordeert de aangifte. Door het afhandelen van de workflow wordt de aangifte klaargezet voor verzending.

Accorderen via OutSite:

1. Ga naar: Fiscaal InSite.
  2. Open een aangifte.
  3. Vul de aangifte in.
  4. Klik op: Sluiten.
  5. Vul in het naloopscherm een datum in bij Gecontroleerd en akkoord.
  6. Klik op: Aanpassen.

Je krijgt de vraag of je het akkoorddocument wil klaarzetten voor OutSite.

7. Klik op: Ja.
  8. Selecteer het rapport voor de akkoordverklaring.

Wacht totdat het rapport in de wachtrij is voltooid.

9. Open het rapport.

Je opent nu Microsoft Word.

10. Klik in het Word-document bij het onderdeel Profit op Opslaan.

Het akkoorddocument wordt nu via de workflow klaargezet in OutSite. De cliënt logt vervolgens in op OutSite en accordeert de aangifte. Zodra de cliënt de aangifte heeft geaccordeerd, handel je de workflow af. Als je de workflow afhandelt wordt de aangifte klaargezet voor verzending.

Ander type dossieritem insturen via OutSite

Je kunt instellen dat een cliënt tijdens het accorderen van de aangifte op OutSite een vraag, klacht of ander type dossieritem kan insturen. Voordat je deze typen dossieritems kunt koppelen moet je ze eerst toevoegen. Bij dit type dossieritem moet je in ieder geval het veld Aanleiding aanvinken. Na het toevoegen van de type dossieritems koppel je deze aan de standaard typen Aangifte IB (Profit) en Aangifte Vpb (Profit).

Klik hier voor meer informatie over deze functionaliteit.

Direct naar

1. Aangifte Vpb accorderen