Klaarzetten aangifte Vpb

Nadat een cliënt een ondertekend akkoorddocument retour heeft gestuurd kun je de EDI status van de aangifte aanpassen.

Als je een aangifte de status EDI '1' geeft (aangifte klaargezet) terwijl er geen aangifte aanwezig is dan krijg je de volgende foutmelding: 'De aangifte moet eerst verwerkt worden, alvorens deze klaargezet kan worden'.

Inhoud

Klaarzetten aangifte Vpb (Standaard methode)

Je kunt de aangifte versturen aan de Belastingdienst.

Aangifte versturen aan de Belastingdienst:

1. Ga naar: Fiscaal / Algemeen / Aanmaken elektronisch bericht.
  2. Klik op: Voltooien.
  3. Ga naar: Algemeen / Communicatieservice / Verzenden en ontvangen

Klaarzetten aangifte

Je kunt de aangiften Vpb versnelt klaarzetten.

Klaarzetten aangifte:

1. Ga naar: Fiscaal / Algemeen / Inscannen codes / Klaarzetten aangifte.
  2. Vul het Barcodenummer in. Je kunt de code scannen of handmatig invoeren:
    • Scannen van de barcode: door met een leespen de geprinte barcode op het akkoorddocument in te scannen worden de gescande waarden direct als numerieke waarden op het scherm ingevuld in het invoerveld van de barcode. De velden worden nu automatisch gevuld en de status wordt automatisch omgezet waarna de actie is voltooid. Er kan nu direct een nieuwe aangifte worden ingevoerd. Als je klaar bent klik je op de knop Annuleren om het Klaarzetten van aangiften af te sluiten.
    • Handmatig invoeren van het akkoorddocument: geef de barcode in. De velden worden nu automatisch gevuld en de status wordt automatisch omgezet waarna de actie is voltooid. Er kan nu direct een nieuwe aangifte worden ingevoerd. Klik op Annuleren om het Klaarzetten van aangiften af te sluiten. Als je een doorlopende machtiging hebt van een cliënt dan hoef je geen akkoorddocument op te sturen in dat geval moeten de volgende velden worden ingevoerd:

Fiscaalnummer: Hier wordt het fiscale nummer getoond.

Belastingjaar: Hier wordt aangegeven om welk belastingjaar het gaat.

Periode: Hier wordt getoond om welke periode het gaat.

Versienummer: Hier wordt het versienummer van de aangifte getoond.

3. Klik op: Voltooien om de actie af te ronden; je kunt nu meteen een nieuwe aangifte invoeren. Als je klaar bent klik je op de knop Annuleren om het Klaarzetten van aangiften af te sluiten. Je kunt deze actie ook afronden via Fiscaal / Vennootschapsbelasting / Cliënt Vpb / Eigenschappen / tabblad Voortgang / Aangifte, hier kun je klikken op Klaarzetten aangifte. Het klaarzetten van de aangifte is een extra controle om te kijken of bestanden goed worden aangemaakt en de aangifte in profit correct is uitgewerkt.
  4. Als je daadwerkelijk de aangifte wilt verzenden naar de Belastingdienst maak je een elektronisch bericht via Fiscaal / Algemeen / Aanmaken elektronisch bericht.
  5. Tenslotte ga je naar Algemeen / Communicatieservice / Verzenden en ontvangen zodat de elektronische berichten met de Belastingdienst worden uitgewisseld.

Leespen

Voor het lezen van een barcode wordt gebruik gemaakt van een leespen. Een leespen is een eenvoudige barcode scanner die voldoet aan de vereisten. Bovendien heeft de leespen een acceptabele aanschafprijs.
De leespen wordt tussen de computer en het toetsenbord aangesloten (keyboard wedge). Dit gaat met behulp van een kleine splitter die bij de leespen is meegeleverd. Op deze manier kan zowel het toetsenbord als de leespen gebruikt worden, zonder dat daar extra software voor nodig is.
Deze leespen kan vele barcode soorten aan, waaronder Code 39 en Interleaved 2 of 5, dit zijn twee veelgebruikte algemene barcodes. De gescande barcode wordt direct als leesbare tekst op het scherm ingevuld.

Let op:

Deze leespen is een voorbeeld, je kunt natuurlijk zelf een leespen selecteren. Ook de meegeleverde barcode (font) is ook een voorbeeld. Je kunt zelf een eigen font selecteren.

De support met betrekking tot de leespen en de barcode wordt niet door ons support center verleend.

Barcodescanner

Je kunt de code van de aangifte scannen met een barcodescanner.

Werken met barcodescanner:

1. Ga naar: Fiscaal / Algemeen / Inscannen codes / Klaarzetten aangifte.
  2. Scan de code.
  3. Klik op: Voltooien.

Direct naar

1. Aangifte Vpb uitwerken
  2. Aangifte Vpb plannen
  3. Gegevens aangifte Vpb opvragen
  4. Controleren volledigheid ontvangen gegevens Vpb
  5. Aangifte Vpb opstarten
  6. Aangifte Vpb verwerken
  7. Aangifte Vpb versturen aan cliënt
  8. Versturen aangifte Vpb aan Belastingdienst
  9. Cliënt Vpb beoordelen
  10. Simulatie Vpb