Inkooprelatie in item instellen

Je kunt een of meer inkooprelaties per item koppelen. Per gekoppelde inkooprelatie kun je gegevens vastleggen.

Je kunt o.a één inkooprelatie als voorkeur instellen, een itemcode van de inkooprelatie toevoegen en alleen de gekoppelde artikelen in een inkooporder selecteerbaar maken.

Inkooprelatie in item koppelen:

1. Ga naar: Ordermanagement / Item / Artikel.
  2. Open de eigenschappen van het artikel.
  3. Ga naar het tabblad: Inkooprelaties.
  4. Klik op: Nieuw
  5. Selecteer de inkooprelatie bij Inkooprelatie.
  6. Vul bij Itemcode inkooprelatie het artikelnummer in dat de inkooprelatie hanteert. Dit nummer kun je gebruiken in diverse lay-outs, zoals bijvoorbeeld de ontvangst.
  7. Vink eventueel Voorkeur inkooprelatie aan als er meerdere inkooprelaties gekoppeld zijn en je wilt de huidige nieuwe inkooprelatie als voorkeur aanmerken.
  8. Vul bij Barcode de barcode van de inkooprelatie in.
  9. Klik op: Volgende.
  10. Klik op: Volgende
  11. Voeg eventueel een opmerking toe.
  12. Klik op: Voltooien

Direct naar

1. Itemcode inkooprelatie
  2. Inkooprelatie in item instellen
  3. Direct itemcode inkooprelatie toevoegen
  4. Itemcode inkooprelatie wijzigen/raadplegen