Alleen items gekoppelde inkooprelatie inkopen

In de boekingslay-out kun je instellen dat in de inkooporder alleen artikelen van de gekoppelde inkooprelatie ingekocht mogen worden.

Hiermee voorkom je bijvoorbeeld dat een artikel dat bij twee inkooprelaties verkrijgbaar is, maar waarvoor slechts bij een inkooprelatie een prijsafspraak bestaat, bij de ander wordt ingekocht.

Items koppelen aan inkooprelatie:

Als je van deze controle gebruik wilt maken, moeten de items gekoppeld zijn aan inkooprelaties. De inkooprelatie hoeft niet de voorkeur inkooprelatie te zijn.

1. Items koppelen aan inkooprelaties.

'Alleen artikelen van gekoppelde inkooprelatie in inkooporder' instellen in boekingslay-out:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Boekingslay-out.
  2. Open de eigenschappen van de boekingslay-out voor de inkooporder.
  3. Ga naar het tabblad: Algemene instellingen.
  4. Ga naar het tabblad: Instellingen 2.
  5. Vink Artikelen alleen inkopen bij gekoppelde inkooprel. aan.

Als deze vink niet aan staat, kun je ook andere items selecteren in de inkooporder.

6. Klik op: Opslaan en sluiten

Inkooporder toevoegen met controle op artikelen van gekoppelde inkooprelatie:

1. Ga naar: Ordermanagement / Inkoopproces / Inkooporder.
  2. Klik op: Nieuw
  3. Selecteer de boekingslay-out waarin je ingesteld hebt dat alleen artikelen van de inkooprelatie ingekocht mogen worden.
  4. Selecteer (een van de) inkooprelatie(s) die gekoppeld is in de artikeleigenschappen.
  5. Selecteer het item bij Code.

Je kunt hier alleen de items kiezen waarbij de zojuist geselecteerde inkooprelatie als inkooprelatie is gekoppeld.

6. Vul de velden in.
  7. Klik op: Voltooien

Direct naar

1. Boekingslay-out instellingen inkoop
  2. Afwijkend magazijn in inkoopproces
  3. Instellen inkooporders altijd blokkeren
  4. Waarschuwing bij inkooprelatie instellen
  5. Instelling inkooporder afdrukken
  6. Alleen items gekoppelde inkooprelatie in inkooporder
  7. Instellen inkooporder in dossier plaatsen
  8. Instellen ordernummer inkoop handmatig vullen
  9. Instellen controleren kredietlimiet
  10. Instellen controle minimum en maximum inkooporderbedrag