Instellen inkooporder in dossier plaatsen

In de boekingslay-out kun je instellen of je de inkooporder in het dossier van de betreffende inkooprelatie wilt plaatsen bij het voltooien van een inkooporder. Je kunt dit instellen voor alle inkoopordertypes.

Let op:

Het plaatsen van een inkooporder in het dossier kun je instellen voor de basisorder, inkooporder, ontvangst en de inkoopfactuur. In deze beschrijving kun je voor inkooporder ook basisorder, ontvangst of factuur lezen.

Inkooporder in dossier plaatsen instellen:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Boekingslay-out.
  2. Open de eigenschappen van de boekingslay-out voor de (basis)order, ontvangst of inkoopfactuur.
  3. Ga naar het tabblad: Algemene instellingen.
  4. Selecteer de wijze waarop je de inkooporders in het dossier wilt plaatsen bij Order in dossier opslaan:
    • Altijd

Profit plaatst de inkooporder in het dossier van de inkooprelatie bij het voltooien van de order.

• Nooit

Profit plaatst de inkooporder niet in het dossier van de inkooprelatie bij het voltooien van de order.

• Vraag stellen

Bij het voltooien van een inkooporder, stelt Profit de vraag of je de inkooporder in het dossier van de betreffende inkooprelatie wilt plaatsen.

5. Klik op: Opslaan en sluiten

Direct naar

1. Boekingslay-out instellingen inkoop
  2. Afwijkend magazijn in inkoopproces
  3. Instellen inkooporders altijd blokkeren
  4. Waarschuwing bij inkooprelatie instellen
  5. Instelling inkooporder afdrukken
  6. Alleen items gekoppelde inkooprelatie in inkooporder
  7. Instellen inkooporder in dossier plaatsen
  8. Instellen ordernummer inkoop handmatig vullen
  9. Instellen controleren kredietlimiet
  10. Instellen controle minimum en maximum inkooporderbedrag