Instellen controleren kredietlimiet

In de boekingslay-out kun je instellen of je de kredietlimiet wilt controleren bij het toevoegen van een inkooporder (of verkooporder / pakbon / ontvangst). Je kunt dit instellen voor de inkooporder en ontvangst (of verkooporder / pakbon).

Profit controleert de kredietlimiet via de volgende formule:

Kredietlimiet -/- (Openstaand saldo + Bedrag openstaande pakbonnen + Bedrag niet gejournaliseerde facturen + Offerte/Orderbedrag)

Er wordt gekeken naar de instelling Debiteur /crediteur factuurinstelling (Op basis van 'factureren aan'-verkooprelatie of Op basis van 'oorspronkelijke verkooprelatie') in het verkooprelatieprofiel of op het kredietlimiet van de 'order debiteur' of van de 'factureren aan debiteur' wordt gecontroleerd. Het kreditietlimiet moet ingesteld worden bij de debiteur (tabblad debiteur) waar de factuur naar toegaat (bij crediteuren op tabblad crediteur).

Kredietlimiet controleren instellen:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Boekingslay-out.
  2. Open de eigenschappen van de betreffende boekingslay-out.
  3. Ga naar het tabblad: Algemene instellingen.
  4. Selecteer de wijze waarop je de kredietlimiet wilt controleren bij Overschrijding kredietlimiet:
    • Kredietlimiet niet controleren

Profit controleert de kredietlimiet niet.

• Overschrijding melden

Profit controleert de kredietlimiet. Wordt de kredietlimiet overschreden, dan meldt Profit dit.

• Overschrijding melden en order blokkeren

Profit controleert de kredietlimiet. Wordt de kredietlimiet overschreden, dan meldt Profit dit en blokkeert Profit de order.

• Order blokkeren

Profit controleert de kredietlimiet. Wordt de kredietlimiet overschreden, dan blokkeert Profit de inkooporder.

Direct naar

1. Boekingslay-out instellingen inkoop
  2. Afwijkend magazijn in inkoopproces
  3. Instellen inkooporders altijd blokkeren
  4. Waarschuwing bij inkooprelatie instellen
  5. Instelling inkooporder afdrukken
  6. Alleen items gekoppelde inkooprelatie in inkooporder
  7. Instellen inkooporder in dossier plaatsen
  8. Instellen ordernummer inkoop handmatig vullen
  9. Instellen controleren kredietlimiet
  10. Instellen controle minimum en maximum inkooporderbedrag