Instellen controle minimum en maximum inkooporderbedrag

In de boekingslay-out kun je instellen of je inkooporders wilt blokkeren als het inkooporderbedrag onder of boven een bepaald bedrag uitkomt. Je kunt dit instellen voor de inkooporder en ontvangst.

Het is ook mogelijk in de eigenschappen van een inkooprelatie een minimum ordergrootte in te stellen.

Minimum en maximum bedrag controle instellen:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Boekingslay-out.
  2. Open de eigenschappen van de boekingslay-out.
  3. Ga naar het tabblad: Algemene instellingen.
  4. Vul het minimum bedrag in bij Blokkeren als bedrag <.

Je hanteert een minimum inkooporderbedrag om te voorkomen dat je hele kleine inkooporders uitlevert. Profit blokkeert inkooporders waarvan het totale inkooporderbedrag lager is dan het ingestelde minimum.

5. Vul het maximum bedrag in bij Blokkeren als bedrag >.

Je hanteert een maximum inkooporderbedrag bijvoorbeeld om grote inkooporders eerst te laten accorderen door een bevoegd persoon. Profit blokkeert inkooporder waarvan het totale inkooporderbedrag hoger is dan het ingestelde maximum. Vervolgens kan een bevoegd persoon de inkooporder vrijgeven om daarna de inkooporder uit te leveren.

Direct naar

1. Boekingslay-out instellingen inkoop
  2. Afwijkend magazijn in inkoopproces
  3. Instellen inkooporders altijd blokkeren
  4. Waarschuwing bij inkooprelatie instellen
  5. Instelling inkooporder afdrukken
  6. Alleen items gekoppelde inkooprelatie in inkooporder
  7. Instellen inkooporder in dossier plaatsen
  8. Instellen ordernummer inkoop handmatig vullen
  9. Instellen controleren kredietlimiet
  10. Instellen controle minimum en maximum inkooporderbedrag