Rekenregel 10047: Gemiddelde referteperiode bepaling

Rekenregel voor berekening van het gemiddelde loon in een referteperiode. Deze looncomponent kijkt vanaf een vastgestelde periode een aantal periodes terug, haalt daarvan de cumulatieve waarde op en deelt deze met het aantal periodes dat de medewerker in dienst is geweest. Het resultaat is een gemiddelde waarde over de referteperiode.

Content

Parameters

Volgnummer en omschrijving

  1. Berekenen Ja/Nee
  2. Boekjaar
  3. Periode
  4. Periodes terug
  5. Grondslag
  6. Maximum per periode
  7. Factor in dienst
  8. Afwijkend bedrag
Basis CAO Stamnummer 100.009.907 Gemiddelde referte periode bepaling

Berekenwijze

MINIMUM ( Cumulatieve grondslag ; Maximum per periode * Cumulatieve factor in dienst / 100 ) / ( Cumulatieve factor in dienst / 100 )

Boekjaar / Periode

Het jaar en de periode waar vanaf moet worden teruggekeken.

Let op: het periodenummer verschilt per periodetabel.

De referteperiode verschuift pas op het moment dat u een nieuwe ziekmelding toevoegt EN aangeeft dat het om een nieuw geval gaat. Bij een doorlopend verzuim verschuift de referteperiode namelijk niet. Dit blijkt ook uit de onderstaande opsomming.

Bij deze velden kunnen zich de volgende situaties voordoen:

  • Deze velden hebben altijd een waarde. Als de medewerker nooit een verzuimmelding heeft gehad, bevatten deze velden het actuele jaar en de actuele periode.
  • Als de medewerker in het verleden een verzuimmelding heeft gehad, bevatten deze velden het boekjaar en de periode van de laatste verzuimmelding.
  • Bij een nieuwe verzuimmelding waarbij geen sprake is van doorlopend verzuim vult Profit deze velden met het boekjaar en de periode van de nieuwe verzuimmelding.
  • Bij een nieuwe verzuimmelding waarbij wel sprake is van doorlopend verzuim vult Profit deze velden met het boekjaar en de periode van het eerste verzuimgeval van het doorlopend verzuim.

Periodes terug

Het aantal periodes dat moet worden teruggekeken. Dit verschilt per periodetabel. Maak hiervoor eventueel gebruik van een salaristabel.

Grondslag

De grondslag waarvan de cumulatieve waarde moet worden opgehaald.

Maximum per periode

Vul hier de maximum waarde in die per periode mag worden meegenomen.

Factor in dienst

Het aantal periodes dat de medewerker in dienst is. Dit moet de waarde van een looncomponent zijn. Voor elke volledige periode in dienst is de waarde 100.

Afwijkend bedrag

Dit bedrag overschrijft de berekening.

Inclusief periode

Als dit veld op Yes staat dan wordt de periode waar vanaf moet worden teruggekeken, meegenomen in de berekening van het gemiddelde.

Voorbeeld:

Een medewerker wordt in periode 7 ziek. Er moet 6 periodes worden teruggekeken. Bij Yes wordt het gemiddelde berekend over periode 2 t/m 7. Bij No of geen waarde wordt het gemiddelde berekend over de periode 1 t/m 6.