Uren per dag inrichten

Voor het vastleggen van uren per dag, doorloop je onderstaande inrichting.

Inhoud

Importeren uren per dag

Voor de overstap naar een rooster van het type Uren per dag, staan hieronder handvatten die je helpen om probleemloos over te gaan.

Let op:

AFAS adviseert dit altijd eerst uit te voeren in een testomgeving.

Van Werktijden naar Uren per dag

Met behulp van deze import converteer je een bestand met medewerkers van het bestaande werktijden rooster naar een uren per dag rooster. De import heeft slechts één veld nodig, namelijk de medewerkercode. Voor deze import zijn alleen de volgende 2 stappen nodig:

1. Ga naar: HRM / Beheer / Import medewerker mutatie / Rooster - Conversie.

Deze import is alleen mogelijk onder consultcode. Stuur hiervoor een aanvraag Servicemanagement in.

2. Vul de begindatum in. De roostermutatie geldt vanaf deze datum.

Uren per dag import - wisselende weken

Een nieuwe specifieke import voor uren per dag waarbij wisselende weken (tot een maximum van 6 weken) geïmporteerd kan worden. Dit geldt voor normale uren en uren ouderschapsverlof.

Voorbeeld importbestand

Medewerkercode

FLOORA

Begindatum

01-01-2022

Wisselende weken

Ja

Aantal weken

2

Beginnen met week

1

Aantal uur maandag week 1

8

Aantal uur dinsdag week 1

8

Aantal uur woensdag week 1

0

Aantal uur donderdag week 1

8

Aantal uur vrijdag week 1

8

Aantal uur zaterdag week 1

0

Aantal uur zondag week 1

0

Aantal uur maandag week 2

8

Aantal uur dinsdag week 2

8

Aantal uur woensdag week 2

8

Aantal uur donderdag week 2

8

Aantal uur vrijdag week 2

8

Aantal uur zaterdag week 2

0

Aantal uur zondag week 2

0

Import:

1. Menu: HRM / Beheer / Import medewerker mutatie / Rooster - uren per dag
  2. Vul de begindatum in. De roostermutatie geldt vanaf deze datum.

Uitbreiding van de medewerker UpdateConnector voor uren per dag

De bestaande UpdateConnector wordt uitgebreid met een nieuw type object dat specifiek bedoeld is voor het toevoegen van een roostermutatie van het type Uren per dag

Profiel inrichten

Voor het vastleggen en beoordelen van de roosterwijziging voor uren per dag zijn meegeleverde en volledig ingerichte profielen beschikbaar.

• Uren per dag
  • Beoordelen roosterwijziging uren per dag

Deze profielen zijn standaard geblokkeerd.

Profielen deblokkeren:

1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Profiel.

Als een weergave het veld Geblokkeerd bevat, beschik je over de functie om geblokkeerde gegevens te tonen of te verbergen.

2. Klik op het Tandwiel en vervolgens op Tonen geblokkeerde regels om te wisselen tussen alle gegevens (= inclusief geblokkeerde gegevens) en alleen niet-geblokkeerde gegevens.

3. Vul Roosterwijziging in bij Type profiel in het snelfilter.

Je ziet de geblokkeerde meegeleverde profielen.

4. Open de eigenschappen van het profiel Uren per dag.
  5. Vink Geblokkeerd uit.
  6. Klik op: Opslaan en sluiten.

De profielkeuze komt hierdoor beschikbaar in de pagina voor de roosterwijziging in InSite.

Standaardrooster voor uren per dag toevoegen

Voor het vastleggen van de uren per dag, kun je gebruik maken van standaardroosters. In het standaardrooster leg je de uren per dag vast op cao-niveau.

Let op:

Je kunt een standaardrooster niet wijzigen of verwijderen als dit gekoppeld is aan een medewerker of pro forma medewerker.

Standaardrooster toevoegen aan cao/arbeidsvoorwaarde:

1. Ga naar: HRM / Organisatie / Cao.
  2. Open de Cao.
  3. Ga naar het tabblad: Arbeidsvoorwaarde.
  4. Open de eigenschappen van de arbeidsvoorwaarde.
  5. Ga naar het tabblad: Standaardrooster.
  6. Klik op: Nieuw.
  7. Vul de omschrijving in.
  8. Selecteer het type rooster bij Type standaard rooster.
    • Uren per dag

Je selecteert deze als de medewerker flexibele werktijden heeft op een werkdag. Je vult de uren per dag in.

• Uren per week

Je selecteert deze als er geen sprake is van vaste werktijden. Vul daarna het aantal dagen en uren per week in. Het aantal uren per week wordt gebruikt voor het bepalen van de parttimefactor bij de medewerker. Vink ook de dagen aan waarop gewerkt wordt, als dit mogelijk is.

• Werktijden

Je selecteert deze als er wel sprake is van vaste werktijden. Vul de werktijden in. Na het invullen van de eerste dag biedt Profit de mogelijkheid om de werktijden te kopiëren naar de volgende dag.

Onder de activering Onderwijs, vul je het aantal FTE per werkdag.

9. Klik op: Voltooien.

Direct naar

1. Rooster medewerker
  2. Roosters en werkroosters inrichten
  3. Integratie Agenda in InSite inrichten
  4. Roosterwijziging vastleggen in InSite
  5. Uren per dag
  6. Standaardrooster uit cao/arbeidsvoorwaarde koppelen
  7. Rooster op basis van Werktijden, gelijke weken
  8. Rooster op basis van Uren per week
  9. Rooster op basis van Wisselende weken
  10. Roosterafwijkingen toevoegen
  11. Roosterdagen en gewerkte contractdagen
  12. Rooster en feestdagen raadplegen in Agenda in InSite