Er is een fout opgetreden bij het verzenden en ontvangen van de berichten

Je krijgt deze melding bij het verzenden en ontvangen van berichten via de Communicatieservice en kan spelen bij de volgende berichten:

• Loonaangifte
  • Btw-aangifte
  • Pensioenaanlevering
  • Fiscale aangiften
  • Het ophalen van een VIA.

Oorzaak

Deze melding krijg je als het bericht dat je probeert te versturen niet succesvol bij de betreffende instantie kan worden afgeleverd. Dit kan komen door een storing bij AFAS of een derde partij (bijvoorbeeld Logius).

Oplossing

Ga naar afasstatus.nl en logius.nl/storing-en-onderhoud om te controleren of er een storing bekend is. Als de storing is opgelost, verstuur je het bericht opnieuw. Volg hiervoor de volgende stappen:

1. Ga naar: Algemeen / Communicatieservice / Communicatiebericht.
  2. Selecteer het bericht met de status Versturen bericht mislukt.
  3. Klik op de actie Herstellen berichtstatus.
  4. Na het terugzetten van de status verzend je het bericht opnieuw via de actieknop Bericht verzenden.

Meer informatie hierover lees je in het artikel Berichten verzenden en ontvangen via de communicatieservice.

Let op:

Deze melding is een onderdeel van een volledige detailmelding. Lukt het niet om de melding op te lossen? Klik op de knop Detail in de melding om de volledige foutmelding te raadplegen (zie afbeelding).

Meer informatie over de rest van de melding vind je achter de tekst Description of WARN. Belangrijk! Er kunnen meerdere Description of WARN meldingen in één foutmelding zitten. Zoek de tekst die achter Description of WARN staat opnieuw op in de zoekbalk van het Help Center.

Alg_detailmelding

Process

Communicatieservice