Velden aan boekingsregels toevoegen in een boekingslay-out

In het onderdeel Regels in een boekingslay-out kan een gebruiker meerdere regels boeken. Je bepaalt bij je eigen lay-outs welke velden in de regels staan.

Inhoud

Velden aan boekingslay-out toevoegen

Je voegt velden toe aan de boekingsregels.

Veld toevoegen aan boekingslay-out:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Boekingslay-out.
  2. Open de boekingslay-out.
  3. Ga naar het tabblad: Regel.
  4. Zoek het veld in de veldenlijst.
  5. Klik op het veld om het te selecteren.
  6. Klik op .

7. Gebruik de knoppen om de velden in een andere volgorde te zetten.

8. Klik op: Opslaan en sluiten.

Voorkeurwaarden in boekingslay-outs inrichten

Je kunt voorkeurwaarden vastleggen voor zowel algemene velden als regelvelden. De voorkeurwaarden verschijnen automatisch tijdens het boeken. De beschikbare instellingen zijn afhankelijk van het type veld. De instellingen van een omschrijving bijvoorbeeld, zijn anders dan die van een vinkveld.

Voorkeurwaarde vastleggen:

1. Selecteer het veld waarvoor je een voorkeurwaarde wilt bepalen.

2. Leg hoe de voorkeurwaarde bepaald moet worden:
    • Geen voorkeurwaarde

Bij het boeken is het veld leeg. De gebruiker vult zelf een waarde in.

• Voorkeurwaarde

Deze waarde verschijnt tijdens het boeken in het veld.

• Voorkeurwaarde d.m.v. een veldformule

Je bepaalt de voorkeurwaarde op basis van een formule. Hiermee kun je in de waarde onder andere een datum, medewerker of gebruiker opnemen. Klik op Formules tonen om deze formules te bekijken.

Bijvoorbeeld: [Begin week + 1 dagen + 1 jaren]

3. Bepaal de werking van het veld met de opties. Bij Veld overslaan zal Profit het veld overslaan als de gebruiker de boeking invult, maar de gebruiker kan wel teruggaan en het veld alsnog invullen.
  4. Als de veldwaarde moet worden overgenomen uit een ander veld, selecteer je dit veld in Overnemen uit:.

Bijvoorbeeld: je neemt de omschrijving van een boeking over van de omschrijving van de grootboekrekening.

5. Stel Bij wijzigen van het brongegeven veld leegmaken als er geen nieuwe waarde is om over te nemen. in.

Vink dit veld aan als een wijziging achteraf in het bronveld niet moet doorwerken in het veld waarin de waarde van het bronveld is overgenomen.

Direct naar

1. Boekingslay-out
  2. Boekingslay-out toevoegen
  3. Algemene instellingen
  4. Kop en voet inrichten
  5. Boekingsregels inrichten
  6. Acties inrichten
  7. Boekingslay-outs InSite
  8. Raadplegen welke boekingslay-out geldig is
  9. Boekingslay-out blokkeren
  10. Vrije velden toevoegen aan een boekingslay-out