Auteur toevoegen

Voeg de auteurs toe aan de documentsjabloon. Auteurs zijn InSite-gebruikers die documenten mogen toevoegen.

Auteurs moeten altijd InSite-gebruiker zijn. Als je een document wilt insturen dat op OutSite getoond wordt, doe je dit via InSite. Ook dan moet de auteur dus een InSite-gebruiker zijn.

Je kunt een gebruikersgroep Sitebeheer toevoegen in de Autorisatie Tool. In deze groep plaats je de sitebeheerders. Vervolgens koppel je deze groep standaard als auteur bij de documentsjablonen die alleen door sitebeheerders ingestuurd worden.

Auteur toevoegen:

1. Open Profit.
  2. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Documentsjabloon.
  3. Open de eigenschappen van het documentsjabloon.
  4. Ga naar het tabblad: Auteurs.
  5. Klik op: Nieuw.
  6. Selecteer een waarde bij Type.

Je kunt kiezen uit Gebruikersgroep, Selectie, Autorisatierol en Basis.

Let op:

Als je kiest voor het type Basis kun je alleen geautoriseerde InSite gebruikers selecteren als auteur. Dit wil je niet voor OutSite pagina's maar bijvoorbeeld wel voor een documentsjabloon Mededeling aan alle medewerkers.

7. Selecteer een waarde bij Auteursniveau.

Je kunt hier aangeven dat auteurs alleen documenten mogen insturen, eigen documenten mogen onderhouden of alle documenten mogen onderhouden. Als een persoon in meerdere auteurslagen voorkomt met verschillende instellingen voor auteursniveau dan worden de rechten als volgt bepaald:

Onderhouden alle documenten -> Onderhouden mijn documenten -> Alleen insturen -> Geen

8. Klik op: Volgende.
  9. Selecteer de gebruikers die auteur mogen zijn van het documentsjabloon.

Je kunt meerdere groepen selecteren.

10. Klik op: Voltooien.

Direct naar

1. Documentsjabloon
  2. Documentsjabloon aanmaken
  3. Documentsjabloon activeren
  4. Auteur toevoegen
  5. Lezers toevoegen en geldigheidsduur documenten instellen
  6. Document met versiebeheer toevoegen
  7. Document met workflow