Artikeldimensies

Je kunt in Profit voorraadgegevens op verschillende niveaus bijhouden en raadplegen. Daar kun je zelf niveaus, Artikeldimensies aan toevoegen.

Beschrijving

In Profit kun je op verschillende niveaus de voorraad van een artikel raadplegen, namelijk per artikel (op hoofdniveau), per magazijn, per magazijnlocatie, per partij, per eenheid (i.v.m. 'virtuele voorraad').

Naast deze niveaus kun je voorraad bijhouden op basis van artikeldimensies die je zelf toevoegt. Je wilt bijvoorbeeld de voorraad kunnen raadplegen per maat en/of kleur. Bij een artikel geef je aan welke van de artikeldimensies op het artikel van toepassing zijn. Dat kan dus bijvoorbeeld maat, kleur of beide zijn.

Let op: 

Je kunt zoveel artikeldimensietabellen toevoegen als je wilt, maar je kunt de voorraad bij één artikel op maximaal twee dimensies bijhouden.

Let op: 

Als je een artikel bijhoudt met serienummers (serieartikelen), zijn artikeldimensies niet van toepassing. In een samengesteld artikel kun je wel artikelen met artikeldimensies opnemen.

Naast voorraad bijhouden, kun je aan de codes van een artikeldimensie ook prijzen en kortingen toekennen.

Voorbereiding

  • Inrichten

    Naast de niveaus waarop je de voorraad van artikelen kunt raadplegen, kun je voorraad bijhouden op basis van artikeldimensies die je zelf toevoegt.

Werkwijze

Zie ook