OCI-response en Punchout

De gegevens die worden verstuurd vanuit de webshop (Punchout) van de leverancier kun je controleren in Profit.

Let op

De verwerking van de gegevens kunnen variƫren per OCI-definitie. Lees er meer over in de beschrijving per koppeling.

Inrichting

1. Ga naar: Ordermanagement / Inkoopproces / Inkoopaanvraag.
  2. Voeg een nieuwe weergave toe gebaseerd op de weergave inkoopaanvraagregels.
  3. Zoek op OCI.
  4. Voeg het veld OCI response toe in de weergave Inkoopaanvraagregels.

Respons raadplegen

Na een succesvolle verwerking van het OCI-bericht wordt er een inkoopaanvraagregel aangemaakt. In de regel slaat Profit ook de bijhorende response bij OCI response op.

1. Ga naar: Ordermanagement / Inkoopproces / Inkoopaanvraag.
  2. Open de weergave Inkoopaanvraagregels.
  3. Klik in de regel op OCI response.
  4. Kopieer de tekst en plak deze in de een editor (bijvoorbeeld: Notepad++).
  5. Vervang alle ‘’&’’ door ‘’\r’’ zoals het voorbeeld hieronder toont:

6. Na deze actie zal de OCI-response beter leesbaar zijn.

Links is voor en rechts is na de vervangactie.

OCI-response lezen

Klik hier voor uitgebreidere documentatie over de field mapping per veld.

Algemene vuistregels:

1. NEW_ITEM-DESCRIPTION%5b1%5d = NEW_ITEM-DESCRIPTION[1]
  2. De 1 staat voor het volgnummer van de regel. Per product wordt er een regel teruggestuurd naar InSite. Alle informatie rondom het eerste artikel zal te lezen zijn waar er achter de veld naam NEW_ITEM_****[1] staat. Voor het tweede artikel zal dat NEW_ITEM_****[2] zijn, enzovoort. Per uniek artikel wordt er in de punchout een regel aangemaakt. Al deze regels moeten dan ook kloppen voor een succesvolle conversie naar InSite.
  3. Als er geen waarde achter de ‘’=’’ staat betekent dat dat er geen waarde is meegestuurd vanuit de webshop.

Voorbeeld OCI-response:

NEW_ITEM-DESCRIPTION%5b1%5d=Samsung+T7+Portable+SSD+1TB

NEW_ITEM-QUANTITY%5b1%5d=1.000

NEW_ITEM-UNIT%5b1%5d=PCE

NEW_ITEM-PRICE%5b1%5d=159.580

NEW_ITEM-CURRENCY%5b1%5d=EUR

NEW_ITEM-PRICEUNIT%5b1%5d=1

NEW_ITEM-LEADTIME%5b1%5d=2

NEW_ITEM-VENDOR%5b1%5d=

NEW_ITEM-VENDORMAT%5b1%5d=5449147

NEW_ITEM-MANUFACTCODE%5b1%5d=Samsung

NEW_ITEM-MANUFACTMAT%5b1%5d=MU-PC1T0T%2fWW

NEW_ITEM-MATGROUP%5b1%5d=24010801

NEW_ITEM-EXT_PRODUCT_ID%5b1%5d=5449147

NEW_ITEM-CUST_FIELD1%5b1%5d=21

Foutmelding in omgevingslogboek / InSite

Tijdens de punchout kan er een fout ontstaan. Dit kan verschillende oorzaken hebben. In het omgevinglogboek wordt naast de inhoudelijke foutmelding ook de Punchout geregistreerd.

Een aangepast voorbeeld van deze melding is hier te zien:

Description.............: System.Data.SqlClient.SqlException (0x80131904): Cannot insert the value NULL into column 'AfasFbBitUnitId', table 'OCI16.dbo.AfasFbUnit'; column does not allow nulls. INSERT fails.

The statement has been terminated.

------------------------

PAR: parCommandText.....: Sp_AfasFbCreateRequestFromOCI

OCI Punchout:...........: NEW_ITEM-DESCRIPTION%5b1%5d=Samsung+T7+Portable+SSD+1TB&NEW_ITEM-QUANTITY%5b1%5d=1.000&NEW_ITEM-UNIT%5b1%5d=PCE&NEW_ITEM-PRICE%5b1%5d=159.580&NEW_ITEM-CURRENCY%5b1%5d=EUR&NEW_ITEM-PRICEUNIT%5b1%5d=1&NEW_ITEM-LEADTIME%5b1%5d=2&NEW_ITEM-VENDOR%5b1%5d=&NEW_ITEM-VENDORMAT%5b1%5d=5449147&NEW_ITEM-MANUFACTCODE%5b1%5d=Samsung&NEW_ITEM-MANUFACTMAT%5b1%5d=MU-PC1T0T%2fWW&NEW_ITEM-MATGROUP%5b1%5d=24010801&NEW_ITEM-EXT_PRODUCT_ID%5b1%5d=5449147&NEW_ITEM-CUST_FIELD1%5b1%5d=21

------------------------

Landmark................: AntaServerObjects.StandardObjectServer.ExecuteParam [65AA0A1A]

Direct naar

1. Inkoopaanvragen voor interne inkoop (InSite)
  2. Inrichting
  3. Inkoopaanvraag o.b.v. productgroep insturen
  4. Vrije inkoopaanvraag insturen
  5. Favorieten gebruiken bij inkoopaanvragen
  6. Bijlage toevoegen voor inkoopofferte of -order
  7. Inkoopaanvraag beoordelen
  8. Inkoopaanvraag omzetten in inkoopofferte of -order
  9. Inkoop op website inkooprelatie (OCI-koppeling)