Payroll Cloud autoriseren

Je hebt de functionaliteit nu geactiveerd en de omgeving geconverteerd. Controleer bij alle nieuwe tabbladen of je hiervoor geautoriseerd bent.

OutSite autorisatie

In de eigenschappen van de organisatie van de Payroll werkgever staan de autorisatierollen. Dit zijn de rollen die je de gebruikers van de klant geeft die de rechten op de portal moet krijgen. Deze rollen zijn vastgelegd in de eigenschappen van de omgeving.

Vrije aurosatierollen toevoegen:

1. Ga naar: Algemeen / Omgeving / Beheer / Eigenschappen.
  2. Ga naar het tabblad: Vrije autorisatierollen.

Op dit tabblad staan vrije rollen die vrij zijn te onderhouden. Deze rollen koppel je vervolgens aan de contactpersonen binnen de organisatie om hem rechten te geven op specifieke functionaliteiten en profielen. De volgende rollen worden standaard meegeleverd:

• Rol 1: Salarisadministrateur: een gebruiker met deze rol heeft alle rechten op Payroll Cloud OutSite pagina’s.
    • Rol 2: Personeelsadministrateur: de personeelsadministrateur kan alles met betrekking salarissen, contracten, roosters en functies. Hij heeft geen rechten op de perioden en de daarbij horende output (zoals voorlopige loonstroken) en input (snelinvoer loonmutaties).
    • Rol 3: Manager: de manager heeft alleen rechten op de medewerker, adreswijziging en rekeningwijziging.
    • Rol 4: Bestuurder
    • Rol 5: Aandeelhouder
    • Rol 6: Financieel contact (btw)
    • Rol 7: Vpb contact
    • Rol 8: Meekijken (interne rol)
    • Rol 9: FinanciĆ«le administratie
    • Rol 10: Deze is nog vrij

OutSite autorisatie inrichten bij organisatie:

1. Ga naar: HRM / Organisatie / Werkgever.

Of naar CRM / Organisatie/persoon / Organisatie/persoon.

2. Open de eigenschappen van de Payroll Cloud werkgever.
  3. Klik op: Acties / Organisatie.
  4. Ga naar het tabblad: OutSite autorisatie.
  5. Koppel de OutSite rollen aan autorisatierollen voor de autorisatie binnen OutSite.
  6. Ga naar het tabblad: Contacten.
  7. Open de eigenschappen van een contact.
  8. Ga naar het tabblad: Autorisatierollen.
  9. Vink de gewenste autorisatierollen aan.

Let erop dat de beheerder deze rol heeft als Persoon bij organisatie en niet alleen als persoon. Deze rol kan hij bij meerdere organisaties hebben. De beheerder kan ook in de portal de contactpersonen OutSite autorisatierollen geven.

Je kunt van de standaardrollen afwijken als deze niet aansluiten bij de rechten die je de gebruiker van de klant wil geven. Je maakt zelf rollen aan via Algemeen / In & OutSite / Inrichting / Autorisatierol. Kies bij Type portal voor OutSite portal. Let ook op de portal als je de nieuwe rol baseert op een bestaande rol. Koppel vervolgens de functionaliteit aan de rol.

10. Klik op: Opslaan en sluiten.
  11. Klik op: Opslaan en sluiten.

Functionaliteit koppelen aan autorisatierol:

Aan elke autorisatierol kun je functionaliteit koppelen.

1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Inrichting / Autorisatierol.
  2. Open de eigenschappen van een autorisatierol.
  3. Ga naar het tabblad: Functionaliteit.

Je ziet hier de functionaliteit die gekoppeld is aan deze rol.

4. Klik op: Nieuw.
  5. Selecteer de functionaliteit(en) die je wilt toevoegen aan deze rol.
  6. Klik op: Voltooien.