Afwijkende autorisatie manager (ESS-MSS)

Je kunt vastleggen dat een manager toegang heeft tot zowel zijn eigen gegevens als de gegevens van zijn medewerkers. Standaard heeft een manager dan dezelfde rechten op zijn eigen gegevens als op de gegevens van zijn medewerkers. Het is hierbij echter mogelijk om een splitsing aan te brengen: een manager heeft beperkte rechten op zijn eigen gegevens en uitgebreide rechten op gegevens van medewerkers.

Voorbeeld:

Gebruiker WESTERA is gekoppeld aan de medewerker Anne Wester. Anne Wester is manager en heeft toegang tot de eigenschappen van de medewerkers van haar afdeling.

Via de autorisatie kun je het volgende bereiken: De gebruiker Anne Wester mag van alle medewerkers van haar afdeling de gegevens inzien en wijzigen, behalve van de medewerker Anne Wester. Als zij haar eigen gegevens wil wijzigen, kan dit alleen via bijvoorbeeld een hoger geplaatste manager. Hiermee voorkom je bijvoorbeeld dat zij haar eigen salaris kan wijzigen.

Om deze functionaliteit te gebruiken moet je de activering Medewerkerautorisatie splitsen in ESS/MSS inschakelen. Deze functionaliteit geldt voor Profit, niet voor InSite.

Inhoud

Beschrijving

In de autorisatie kan één van de onderstaande situaties gelden:

• Je gebruikt deze functionaliteit niet

Je beschikt in de Autorisatie tool alleen over de map Medewerker (MSS). De autorisatie hiervan verschilt niet van andere functies. Je hoeft de rest van deze beschrijving niet te lezen.

• Je gebruikt deze functionaliteit wel

Je beschikt in de Autorisatie tool over de mappen Medewerker (ESS) en Medewerker (MSS). De autorisatie van Medewerker (ESS) geldt alleen ten aanzien van de eigen medewerkergegevens van de ingelogde gebruiker.

Functionaliteit activeren

Deze functionaliteit is niet standaard beschikbaar, je moet hiervoor een activering inschakelen. Schakel de activering bij voorkeur in aan het einde van de werkdag of in het weekend. Tijdens het activeringsproces kan namelijk een conversie plaatsvinden en tijdens deze conversie kunnen de medewerkers niet in Profit werken. Het is aan te raden een nieuwe activering eerst te testen in een testomgeving, voordat je deze doorvoert in de productie-omgeving.

Naam van de in te schakelen activering:

•  Medewerkerautorisatie splitsen in ESS/MSS

Stappen om een activering in te schakelen

Na het inschakelen van de activering beschik je in de Autorisatie tool over de mappen de mappen Medewerker (MSS) en Medewerker (ESS).

Afwijkende autorisatie manager (ESS-MSS) vastleggen

Je legt de autorisatie op de mappen Medewerker (MSS) en Medewerker (ESS) vast.

Let op:

Deze beschrijving geldt alleen als je de activering Medewerkerautorisatie splitsen in ESS/MSS hebt ingeschakeld.

Vrije tabbladen staan niet bij Medewerker (ESS). Deze kunnen via de actie Onderhoud in de Management tool bij Medewerker (ESS) geplaatst worden. De autorisatie van de vrije tabbladen kan alleen maar onder Medewerker (MSS) ingesteld worden, niet onder Medewerker (ESS).De autorisatie van vrije tabbladen die je instelt onder Medewerker (MSS) geldt ook voor Medewerker (ESS).

Medewerkers autoriseren:

1. Selecteer de gebruikersgroep voor managers.
  2. Ga naar het tabblad: Autorisatie.
  3. Ga naar: HRM / Medewerker / Medewerker (MSS).
  4. Stel de autorisatie in voor managers (de ingelogde gebruiker is niet de medewerker).

5. Selecteer de gebruikersgroep voor medewerkers.
  6. Ga naar: HRM / Medewerker / Medewerker (ESS).
  7. Stel de autorisatie in voor medewerkers.

8. Sluit de Autorisatie tool. Je hoeft de omgeving niet opnieuw te openen.