Gebruiker autoriseren op tabbladen

Een gebruiker krijgt de rechten op een tabblad zoals die zijn ingesteld voor de groepen waar hij lid van is. Per gebruiker kun je uitzonderingen vastleggen.

Het is ook mogelijk autorisatie per gebruiker in te stellen, maar dit komt het overzicht en de onderhoudbaarheid niet ten goede. We adviseren je daarom de autorisatie altijd per gebruikersgroep in te stellen.

Gebruiker autoriseren op tabbladen:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.
  2. Ga naar het tabblad: Onderhoud gebruikers.
  3. Selecteer de gebruiker.
  4. Ga naar het tabblad: Autorisatie.
  5. Open de gewenste rubriek en subrubriek, tot je bij Tabbladen komt.

Je ziet welke rechten via een groep zijn toegekend.

• Selecteer Tabbladen om de autorisatie voor alle onderliggende tabbladen vast te leggen.
    • Selecteer een specifiek tabblad om hiervoor de autorisatie vast te leggen.
  6. Ken de autorisatie toe.

Als je autorisatie hebt toegekend aan de medewerker, kun je terug naar de groepsautorisatie via Autorisatie via groep.

Direct naar

1. Tabbladen autoriseren
  2. Groep autoriseren op tabbladen
  3. Gebruiker autoriseren