AFAS Pocket installeren op smartphone of tablet

Gefeliciteerd! Je gaat aan de slag met de AFAS Pocket App.

AFAS Pocket alleen gebruiken voor het inloggen

Als je de app alleen gebruikt om in te loggen met twee-factorauthenticatie hoef je alleen de app te installeren. Je hoeft je dus niet aan te melden en géén omgevingssleutel in te vullen. Lees hier hoe je AFAS Pocket koppelt aan het inloggen.

Alle functionaliteiten van AFAS Pocket gebruiken

Je downloadt de app, installeert deze op je smartphone of tablet en je meldt je aan. Na het aanmelden is de smartphone of tablet gekoppeld aan een Profit-omgeving en kun je aan de slag met AFAS Pocket.

Gebruikers kunnen deze stappen pas uitvoeren als de beheerder AFAS Pocket heeft ingericht in Profit Windows.

Let op:

Je hebt voor dit proces een externe sleutel (een code) nodig, deze krijg je van de beheerder in je organisatie.

Voer deze stappen uit op je smartphone of tablet.

1. Open je browser.
  2. Open de site https://klant.afas.nl/pocket
  3. Klik op de juiste knop om de app te downloaden via de App Store of Google Play.

Bij de beschrijving van de app staat de minimaal ondersteunde versie van iOS of Android.

4. Installeer de app.
  5. Je hebt nu twee opties:

Scan de QR-code, als je deze gekregen hebt

Geen QR-code?

Je ontvangt een e-mailbericht met een activatiecode. Neem deze over op je smartphone en je kunt aan de slag.

Werkt dit niet? Pocket moet toestemming hebben voor het gebruik van de camera op je smartphone.

Tik op Anders aanmelden.

Vul je (zakelijke) e-mailadres of Profit-gebruikersnaam in. De gebruikersnaam begint altijd met het deelnemernummer, bijvoorbeeld 12345.keesz.

Vul de omgevingssleutel in. Deze krijg je van de beheerder van Profit in je organisatie.

Je ontvangt een e-mailbericht met een activatiecode. Neem deze over op je smartphone en je kunt aan de slag.

Minimale versie:

Raadpleeg de minimale versie van je smartpone (of iPad) via pagina's van Apple en Android. Dit is met name relevant als je een melding krijgt dat de app niet geïnstalleerd kan worden.

Wisselen van omgeving of omgeving toevoegen:

Je kunt Pocket gebruiken met meerdere omgevingen.

Ga in Pocket naar Instellingen / Mijn Profit-omgevingen en selecteer de omgeving. Je kunt hier ook een nieuwe omgeving koppelen.

Aanvullende informatie:

In het hoofdmenu van Pocket vind je de instellingen. Je hebt de volgende mogelijkheden:

• Wisselen van taal
  • Andere pincode vastleggen
  • Supportcode raadplegen. Bij een foutmelding kan AFAS Support vragen om een supportcode om de foutmelding op te zoeken.
  • Configuratie verversen

Het kan voorkomen dat instellingen die in Profit Windows gewijzigd worden, niet direct doorwerken in Pocket App. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je de instellingen van een verlofsoort aanpast. Om direct te beschikken over de nieuwe instellingen in AFAS Pocket kies je Instellingen / Ververs configuratie.

Je kunt AFAS Pocket natuurlijk ook gebruiken als je verbinding hebt gemaakt met een WIFI-netwerk.

• Als dit niet goed werkt, moet de beheerder van het netwerk het adres refinery.afaspocket.nl (IP 104.40.210.25) op de allowlist plaatsen .
  • Voor het accepteren van berichten en voor het inloggen moet de beheerder auth.afasonline.com (IP 185.46.182.10) op de allowlist plaatsen.

Direct naar

1. AFAS Pocket

Process

Instelling

Work area

Pocket