Categorie-indeling toevoegen

Je voegt een categorie-indeling toe. Je kunt één categorie-indeling koppelen aan meerdere velden.

Inhoud

Handmatig toevoegen

Voeg de categorie-indeling toe en vul de grenswaarden handmatig in.

Categorie-indeling toevoegen:

1. Ga naar: Profit Analyse / Categorieën.

2. Klik op: Nieuw.
  3. Vul de omschrijving in.
  4. Selecteer het type.
  5. Klik op: Volgende.
  6. Klik op: Toevoegen.
    • Geef bij de eerste categorie een zo laag mogelijke 'Vanaf waarde (inclusief)' op. Bij een indeling op leeftijd bijvoorbeeld, gebruik je de waarde 0. Bij openstaande posten bijvoorbeeld, kun je beginnen met een hoge negatieve waarde.
    • De bovengrens kun je niet invullen, deze wordt bepaald door de 'Vanaf waarde (inclusief)' van de volgende regel.
    • De omschrijving wordt later gebruikt in de draaitabellen. Gebruik bijvoorbeeld '0 - 2000', 2000 - 4000', etc.

Dat_Categorieën gebruiken in een analyse (10)

7. Klik op: Voltooien.
Kopiëren

Je kopieert een categorie-indeling. Deze kun je vervolgens aanpassen.

Categorie-indeling kopiëren:

1. Ga naar: Profit Analyse / Categorieën.

2. Klik op: Nieuw.
  3. Vul de omschrijving in.
  4. Klik op: Overnemen.
  5. Klik op: Opslaan en sluiten.
Genereren

Als je een numerieke categorie-indeling wilt toevoegen, kun je deze genereren. Bij andere typen categorie-indelingen is dit niet mogelijk.

Je kunt maximaal 200 categorieregels genereren.

Categorie-indeling genereren:

1. Ga naar: Profit Analyse / Categorieën.

2. Klik op: Nieuw.
  3. Vul de omschrijving in.
  4. Selecteer het type Numeriek.
  5. Klik op: Volgende.
  6. Klik op: Reeks.
  7. Vul de velden in. De Stapgrootte is de omvang van elke categorie.

Dat_Categorieën gebruiken in een analyse (10)

8. Klik op: Opslaan en sluiten.

Direct naar

1. Categorieën gebruiken in een analyse
  2. Categorie-indeling toevoegen
  3. Categorie-indeling toepassen op een kolom
  4. Draaitabel met categorie-indeling toevoegen