Weergave aanpassen

Je kunt een eerder door jou zelf toegevoegde weergave wijzigen (standaardweergaven kun je niet wijzigen).

Inhoud

Weergave wijzigen
  1. Start de functie waarin de weergave staat.
    1. Klik op de naam van de huidige weergave en klik dan op Beheer weergaven.

2. Dubbelklik op de naam van de weergave die je wilt aanpassen.
  3. De wizard gegevensverzameling start en kun je de weergave bewerken.

Zie verder de stappen bij weergave toevoegen voor het bewerken van de gegevensverzameling.

Weergavenaam en kolomnamen vertalen

Je kunt de namen van eigen weergaven en de kolomnamen vertalen. Als je een eigen weergave toevoegt, zal Profit de kolomnamen zoveel mogelijk vertalen. De andere kolomnamen kun je nu zelf vertalen, waardoor dezelfde weergave in alle talen gebruikt kan worden. Hierdoor kun je weergaven tonen in de taal van de gebruiker (dit is de taal die de gebruiker selecteert in de bovenste balk van het Profit-scherm).

Omschrijving van de weergave vertalen:

1. Start de functie waarin de weergave staat.
    1. Klik op de naam van de huidige weergave en klik dan op Beheer weergaven.

2. Selecteer de weergave.
  3. Klik op: Definitie.
  4. Klik bij het veld Omschrijving op de knop Vertalen om de vertaling door te voeren.

Velden vertalen:

1. Dubbelklik op de weergave.
  2. Selecteer het te vertalen veld.
  3. Klik op de actie: Vertaling kolomtekst.

Geblokkeerde gegevens tonen in weergave

Als je bepaalde gegevens niet meer wilt gebruiken, kun je deze blokkeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een geblokkeerd artikel of een geblokkeerde debiteur.

Zie verder Gegevens blokkeren.

Geblokkeerde gegevens zichtbaar maken:

Je kunt geblokkeerde gegevens zichtbaar maken in weergaven die het veld Geblokkeerd bevatten.

1. Open een weergave met het veld Geblokkeerd.

Als een weergave het veld Geblokkeerd bevat, kun je geblokkeerde gegevens tonen of verbergen.

2. Om geblokkeerde regels te verbergen gebruik je de keuze Geblokkeerde regels verbergen (Ctrl+Shift+B)

3. Om geblokkeerde regels te tonen gebruik je de keuze Geblokkeerde regels tonen (Ctrl+Shift+B)

De weergave toont ook geblokkeerde gegevens. Deze gegevens hebben een grijze achtergrond.

Hieronder een voorbeeld van de weergave met geblokkeerde gegevens:

Direct naar

1. Weergave inrichten
  2. Autorisatie weergavebeheer
  3. Weergave toevoegen
  4. Weergave wijzigen
  5. Weergave blokkeren of verwijderen
  6. Weergave importeren en exporteren