Eigenschappenvenster

Een eigenschappenvenster toont de eigenschappen van een bepaald gegeven, zoals een debiteur of een medewerker.

Een eigenschappenvenster is altijd ingedeeld in tabbladen met gegevens. Je kunt tabbladen verbergen, een tabblad een kleur geven en voorkeurwaarden bij velden instellen, zodat bij nieuwe gegevens een bepaalde voorkeur wordt voorgesteld.

Inhoud

Eigenschappenvenster openen

Je opent een eigenschappenvenster op de volgende manier.

1. Ga naar: de functie.
  2. Zoek de regel, bijvoorbeeld met het snelfilter.
  3. Open de eigenschappen met één van deze handelingen:
    • Selecteer de regel en druk op Enter.
    • Dubbelklik op de regel.

Sommige tabbladen bevatten diverse gegevens, zoals het onderstaande voorbeeld. Gebruik de scroll-balk om velden te zien die niet direct in beeld komen.

Andere tabbladen, zoals het onderstaande voorbeeld, bevatten meerdere regels. Het tabblad Contract bijvoorbeeld, toont de contracthistorie van de medewerker.

Tabbladen eigenschappenvenster gebruiken

Als een eigenschappenscherm veel tabbladen heeft, kan Profit deze niet allemaal tegelijk tonen. Sommige tabbladen zijn dan 'buiten beeld'.

Gebruik de scrollbalk (of de pijltjestoetsen) om andere tabbladen te zien:

Vaak werkt het sneller om te zoeken. Klik in het zoekvak of druk op F6 en vul de zoekterm in. Daarna ga je met de pijltjestoetsen naar het tabblad en druk je op Enter.

Acties:

Sommige schermen hebben speciale acties onder het kopje Acties (F8). Je kunt de volgorde of namen van acties niet wijzigen.

Tabbladen bewerken in eigenschappenvenster

Elk tabblad heeft een menu met een trits opties. Deze bereik je door met de rechtermuisknop op het tabblad te klikken.

Verbergen:

Voor een beter overzicht kun je tabbladen verbergen met de optie Verbergen.

Je kunt een verborgen tabblad zichtbaar maken met de optie Toevoegen.

Kleur:

Je kunt de achtergrondkleur van het menu-itemaanpassen. Het kan handig zijn om een bepaalde groep bij elkaar horende tabbladen dezelfde kleur te geven.

1. Open de eigenschappen.
  2. Open het menu van een tabblad.
  3. Selecteer Kleur.

Je ziet nu een lijst met kleuren.

4. Selecteer een kleur.

Volgorde van tabbladen wijzigen

In dit artikel is gave nieuwe functionaliteit verwerkt die beschikbaar is vanaf Profit 2.

Als je een eigenschappenvenster opent, zie je alle tabbladen. Je kunt de volgorde van tabbladen wijzigen, bijvoorbeeld omdat je de belangrijkste tabbladen bovenaan wilt plaatsen.

Volgorde van tabbladen wijzigen:

1. Zoek het gewenste tabblad op.
  2. Sleep dit naar de gewenste plaats (houd de linkermuisknop ingedrukt).

Profit verplaatst het tabblad naar de nieuwe locatie en zal dit ook op de nieuwe locatie tonen als je de functie de volgende keer opent.

Wijzigingen in tabbladen herstellen

Klik met de rechtermuistoets op een tabbladnaam en klik op Gebruikersinstellingen verwijderen om terug te gaan naar de standaardinstellingen van Profit.

In dit artikel is gave nieuwe functionaliteit verwerkt die beschikbaar is vanaf Profit 2.

Je kunt de gebruikersinstellingen verwijderen met de sneltoets Ctrl+Shift+R.

Knoppen en sneltoetsen in een eigenschappenvenster

Gebruik de sneltoetsen om sneller te werken.

Knop

Sneltoets

Omschrijving

Bladerknoppen rechtsboven

Alt+Pijl Rechts

Alt+Pijl Links

Open de eigenschappen van het volgende/vorige gegeven uit de weergave, zonder het eigenschappenvenster af te sluiten.

Als je de eigenschappen gewijzigd hebt, moet je eerst de wijziging opslaan. Daarna kun je weer navigeren met de pijlptjestoetsen.

Opslaan en sluiten

F7

Afsluiten en wijzigingen opslaan.

Annuleren

Esc

Afsluiten zonder wijzigingen op te slaan.

Acties

F8

Ga naar het menu 'Acties'. Selecteer een actie met de pijltoetsen en druk op Enter.

Tabbladen

F6

Ga naar de tabbladen en blader met de pijltoetsen. Nadat je het juiste tabblad geselecteerd hebt, druk je op Tab om naar het tabblad te gaan.

Direct naar

1. Gegevens raadplegen
  2. Weergaven toevoegen en indelen
  3. Weergave raadplegen
  4. Indeling weergave aanpassen
  5. Sorteren
  6. Eigenschappenscherm
  7. Direct mailen, bellen en een webadres zoeken
  8. Bestand openen vanuit Mijn bestanden