Weergave raadplegen

Een weergave is een tabel met gegevens, zoals medewerkers, debiteuren, factuurregels of organisaties.

Inhoud

Weergave selecteren

Als je een functie start, zie je de gegevens in een weergave.

Uitzondering: er zijn functies die bijvoorbeeld beginnen met een wizard of een actie, maar de meeste functies beginnen met het tonen van een weergave.

Een functie biedt vaak meerdere weergaven, elke weergave presenteert de gegevens op een andere manier. De ene weergave kan dus andere velden/kolommen bevatten dan de andere.

Weergave selecteren:

In dit voorbeeld bekijk je de weergaven van projecten, maar het werken met weergaven werkt overal hetzelfde.

1. Ga naar Profit.
  2. Start de gewenste functie.

Je ziet de weergave die je het laatst gebruikt hebt.

3. Wil je een andere weergave gebruiken? Klik op de naam van de huidige weergave en selecteer de gewenste weergave.

Tips:

• Als je liever met het toetsenbord werkt, druk je op Tab, gevolgd door spatie. De lijst met weergaven klapt open en je kunt een weergave selecteren.
    • Als er veel weergaven zijn, kun je direct typen om het snelfilter te gebruiken. Selecteer de gewenste weergave en druk op Enter om deze te openen.

Let op:

Een weergave is alleen beschikbaar als je hiervoor geautoriseerd bent.

Ook op de gegevens (regels) in een weergave kan autorisatie van toepassing zijn. Hierdoor zie je alleen regels waarvoor je geautoriseerd bent. In een weergave met medewerkers bijvoorbeeld, zie je als manager alleen medewerkers van je eigen afdeling, maar geen medewerkers van andere afdelingen.

Bovenin de weergave staat het aantal regels:

Profit toont bij een groot aantal regels standaard alleen een deel hiervan omdat dit de performance ten goede komt. Als er meer regels zijn dan je direct kunt zien, wordt het 'groter dan'-teken getoond. Klik daarop om het totale aantal regels (zonder het 'groter dan'-teken) te zien.

Weergave met administratiesets raadplegen

Standaard toont Profit in een weergave de gegevens van de huidige (actieve) administratie. Het kan echter handig zijn om gegevens van meerdere administraties op te vragen, bijvoorbeeld in de weergave Financiële mutaties. Hierdoor kun je gegevens van verschillende administraties makkelijker vergelijken en gebruiken in bijvoorbeeld de Totalizer.

Standaard kun je de gegevens van de huidige administratie selecteren, of van alle administraties.

Als je de gegevens van een deel van de administraties wilt opvragen, gebruik je administratiesets.Je kunt administratiesets alleen gebruiken als je deze hebt ingericht. Een administratieset is beschikbaar in een weergave als je voor minimaal één administratie in de administratieset geautoriseerd bent.

Filteren op administratie of administratieset:

Je ziet bovenaan het Profit-scherm altijd de huidige (actieve) administratie. In dit voorbeeld is dit EnYoi ICT Services B.V. met de naam 1 - SERVICE.

1. Open de weergave:.
  2. Selecteer Huidige administratie of Alle administraties. Als er ook administratiesets zijn, kun je ook hierop selecteren (in het onderstaande voorbeeld is EnYoi de administratieset).

Als het werken met administraties niet van toepassing is, wordt de administratie-knop niet getoond.

Direct naar

1. Gegevens raadplegen
  2. Weergaven toevoegen en indelen
  3. Weergave raadplegen
  4. Indeling weergave aanpassen
  5. Sorteren
  6. Eigenschappenscherm
  7. Direct mailen, bellen en een webadres zoeken
  8. Bestand openen vanuit Mijn bestanden