Integratie verlof met Profit Agenda

Met de Agenda in InSite kun je afspraken en gebeurtenissen vastleggen. De agenda kan ook sluitingsdagen, roosters, verlofboekingen en verzuimmeldingen tonen. Hierdoor heeft elke medewerker volledig inzicht in zijn agenda. De medewerker moet als Profit-gebruiker bekend zijn, want de agenda bevat alleen agenda's van gebruikers.

Door de automatische synchronisatie kan deze informatie ook in Microsoft Outlook en Exchange getoond worden.

In dit artikel is gave nieuwe functionaliteit verwerkt die beschikbaar is vanaf Profit 1.

Je raadpleegt de Agenda in InSite (niet meer in Profit).

Inhoud

Voorbereiding

Verlof raadplegen in agenda in InSite

Je ziet verlofaanvragen en/of -boekingen als afspraken in de Agenda in InSite, vanaf de datum waarop je de betreffende integratie hebt ingeschakeld.

Beschrijving

Er is onderscheid tussen verlofaanvragen en verlofboekingen.

Verlofboekingen hebben de volgende kenmerken:

• In de agenda zie je per dag een afspraak aan op basis van een verlofboeking. Op feestdagen toont Profit geen verlof in de agenda. Toch kun je door de (verplichte) integratie met de feestdagentabel van de werkgever altijd zien, op welke dagen de medewerker vrij is.

Als de medewerker een week- of een werkrooster heeft, kan Profit op basis van de roosterkalender precies bepalen op welke dagen en tijden er sprake is van verlof. Dit wordt overgenomen in de agenda. Op dagen waarop de medewerker niet werkt, toont de agenda geen verlofafspraken.

Bij een rooster van het type Uren per week is dit niet het geval: op alle dagen tussen de begin- en einddatum zal Profit een afspraak tonen, inclusief de feestdagen.

• Profit gebruikt het afspraaktype (met bijbehorende kleur) dat je in de instellingen gekoppeld hebt. Voor verlofboekingen kun je een afwijkend afspraaktype koppelen in de eigenschappen van de verlofsoort.
  • De omschrijving is altijd Verlof.

Verlofaanvragen hebben de volgende kenmerken:

• Een verlofaanvraag is één doorlopende afspraak.
  • Profit gebruikt altijd het afspraaktype (met bijbehorende kleur) dat je in de instellingen gekoppeld hebt. Profit toont alle verlofaanvragen dus altijd in dezelfde kleur, ongeacht de gebruikte verlofsoort.
  • De omschrijving is altijd Verlof (nog te accorderen)..

Verlof raadplegen in Profit Agenda:

1. Ga naar InSite en open de agenda.