Wachtdagen verzuim inrichten

Als een medewerker zich ziek meldt, mag je wachtdagen toepassen. Profit zal dit automatisch doen, als je dit onderdeel hebt ingericht. Wel kun je per verzuimmelding afwijken van de instellingen, bijvoorbeeld omdat je incidenteel geen wachtdagen wilt toepassen.

Let op:

Deze functionaliteit is alleen mogelijk voor medewerker met een rooster van het type Uren per dag of Werktijden, maar niet voor medewerkers met een rooster van het type Uren per week.

Let op:

Als je in InSite de verzuimmelding afsluit, dan is het niet mogelijk om direct een verlofboeking te maken.

Inhoud

Beschrijving

Er zijn verschillende manieren om met wachtdagen te werken in Profit HRM:

• Wachtdagen registreren per verzuimmelding.
  • Wachtdagen afboeken van het verlofrecht.
  • Wachtdagen via de projectintegratie doorsluizen naar Profit Payroll, zodat de wachtdagen worden afgeboekt van het loon.
Wachtdagen inrichten in arbeidsvoorwaarde

Je geeft de instellingen op voor het gebruik van wachtdagen. Het aantal wachtdagen per ziektegeval en per jaar is gebonden aan wettelijke regels. Deze instellingen gelden voor alle medewerkers die gebruik maken van de cao/arbeidsvoorwaarde.

Cao/arbeidsvoorwaarde wachtdagen inrichten:

1. Ga naar: HRM / Organisatie / Cao.
  2. Open de eigenschappen van de cao.
  3. Ga naar het tabblad: Arbeidsvoorwaarde.
  4. Open de eigenschappen van de arbeidsvoorwaarde.
  5. Ga naar het tabblad: Verzuim.
  6. Vink Wachtdagen toepassen aan.
  7. Vul de velden m.b.t. maximaal aantal dagen in conform de wettelijke regels en de afspraken in de branche of organisatie.
  8. Klik op: Opslaan en sluiten.
Urensoort wachtdagen toevoegen

Je voegt een urensoort toe voor de integratie van wachtdaguren. Dit is alleen nodig als je de projectintegratie verzuim gebruikt.

Als je wachtdaguren wilt doorsluizen naar Profit Payroll, koppel je de looncomponent Wachtdaguren ( 100.000.211) met de parameter Aantal aan de urensoort.

Let op:

Iedere looncomponent heeft een toelichting waarin de werking van de looncomponent staat uitgelegd. Raadpleeg deze altijd op het tabblad Toelichting in de eigenschappen van de looncomponent in de cao. Als je niet over de looncomponent beschikt, activeer je deze eerst.

Urensoorten voor wachtdaguren toevoegen:

1. Ga naar:
    • Projecten / Project / Urensoort.
    • HRM / Payroll / Inrichting / Urensoort.
  2. Klik op: Nieuw
  3. Vul een code en een omschrijving in.
  4. Selecteer Wachtdag bij Uurtype.
  5. Klik op: Volgende.
  6. Klik op: Voltooien.

Direct naar

1. Verzuim inrichten
  2. Actuele gegevens vernieuwen
  3. Sluitingsdagen- / feestdagentabel toevoegen
  4. Invoer in uren:minuten of honderdsten
  5. Instantie Arbo
  6. Digitale aanlevering aan UWV
  7. Verzuimdossier inrichten
  8. Eindtijd verzuim inrichten
  9. Wachtdagen
  10. Wet Verbetering Poortwachter inrichten