Autorisatierollen

Een autorisatierol vormt de koppeling tussen de gebruikersgroepen in de autorisatie tool en de functionaliteiten. De functionaliteiten bepalen uiteindelijk de toegang tot pagina's en pagina-onderdelen. Je voegt autorisatierollen toe en onderhoudt ze. De rollen die automatisch in Profit zijn meegeleverd kun je niet onderhouden.

Let op:

Zoek je de standaard autorisatiegroepen? Die vind je hier.

Dit artikel is gericht op InSite, zie ook het artikel over OutSite.

Je kunt alleen autorisatierollen toevoegen voor InSite.

Autorisatierol toevoegen:

1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Inrichting / Autorisatierol.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Selecteer eventueel een bestaande autorisatierol om de nieuwe autorisatierol op te baseren.
  4. Klik op: Volgende.
  5. Vul de omschrijving in.
  6. Klik op: Voltooien.

Profit opent automatisch de eigenschappen van de autorisatierol zodat je meteen functionaliteit kunt toevoegen.

7. Ga naar het tabblad: Functionaliteit.
  8. Voeg de eigen functionaliteiten toe. Meegeleverde functionaliteiten kun je niet toevoegen.
  9. Klik op: Opslaan en sluiten.