Sitebeheerder InSite en OutSite toevoegen en autoriseren

Je bepaalt welke gebruikers mogen optreden als sitebeheerder (webmaster). De stappen voor InSite en OutSite zijn vrijwel identiek.

Inhoud

Sitebeheerder autoriseren
  1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.
  2. Ga naar het tabblad: Onderhoud gebruikers.
  3. Open de eigenschappen van de gebruiker.
  4. Ga naar het tabblad: Applicaties.
  5. Vink het veld InSite aan.

Als de gebruiker toegang heeft tot Profit Windows is het veld InSite automatisch aangevinkt en niet muteerbaar.

Als de gebruiker ook optreedt als sitebeheer voor OutSite, dan vink je ook het veld OutSite aan.

6. Klik op: Opslaan en sluiten.
  7.  Sitebeheer-autorisatie instellen:
    1. Ga naar het tabblad: Autorisatie.
    2. Ga naar: Algemeen / In & OutSite /Acties.
    3. Klik op de actie: Sitebeheer en autoriseer deze.

Filterautorisatie per site

Filterautorisatie inrichten:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.
  2. Ga naar het tabblad: Onderhoud filters. Klik op: Algemeen / Definitie beheer (o.a. rapport, analyse, document).
  3. Selecteer Volgens filters. Als dit veld al geselecteerd is, moet je een filter toevoegen voor sitebeheer (zoals hieronder wordt toegelicht). Als je dit niet doet, heeft geen enkele gebruiker toegang tot sitebeheer.
  4. Klik op: Nieuw.
  5. Vul de omschrijving in.
  6. Selecteer de toegang Volgens filters.
  7. Selecteer Type definitie (Type) bij Veldnaam.
  8. Filter op de waarde: = 21

21 is de code van Site.

9. Klik op: Opslaan.
  10. Ga naar het tabblad: Onderhoud groepen.
  11. Selecteer de gebruikersgroep waar de sitebeheerders lid van zijn.
  12. Ga naar het tabblad: Autorisatie.
  13. Ga naar: Algemeen / Beheer / Signaal / Definitie / Filters.
  14. Open Algemeen - Definitie beheer (o.a. rapport, analyse, document).
  15. Selecteer het filter dat recht geeft op sitebeheer.
  16. Selecteer Geactiveerd achter dit filter.

17. Sluit de Autorisatie tool.

Gebruikers die rechten hebben gekregen via deze procedure, moeten opnieuw inloggen op InSite, als ze nog ingelogd zijn.

IP-restricties per site vastleggen

Je kunt bepalen dat sitebeheerders alleen vanaf bepaalde IP-adressen het sitebeheer mogen uitvoeren.

Zie verder: Beveiligingsinstellingen site vastleggen

Direct naar

1. Autorisatie in InSite
  2. Autorisatie voor beheerders
  3. Autorisatie InSite toekennen via gebruikersgroep, rollen en functionaliteiten
  4. Gebruikers per autorisatierol raadplegen
  5. Autorisatierollen inrichten
  6. Functionaliteiten inrichten
  7. Overzichtspagina per selectie
  8. Sitebeheerder autoriseren
  9. Toegangslog van bezochte InSite-pagina's