Roosterwijziging vastleggen in InSite

Je kunt voor een medewerker het rooster wijzigen of een nieuw rooster vastleggen. De medewerker kan dit ook zelf via de ESS functionaliteit.

Je hebt de volgende mogelijkheden in InSite:

• Standaardrooster (Gelijke weken): In Profit leg je standaardroosters vast wanneer grote groepen medewerkers hetzelfde rooster hebben.

In InSite kan je deze aangemaakte standaardroosters selecteren bij de medewerker.

• Uren per week: In het rooster geef je de aantal dagen en uren per week op. Hierbij kan je aangeven op welke dagen de medewerker werkt.

Binnen het rooster heb je de mogelijkheid om deze te specificeren door op te geven op welke uren de medewerker werkt.

• Wisselende weken: Je kan een bestaand roostercyclus uit Profit selecteren bij de medewerker. Tevens kan je voor de specifieke medewerker een eigen roostercyclus aanmaken.

Als sprake is van het type rooster Uren per dag, dan kan je geen bestaande cyclus selecteren, dan voeg je per medewerker een cyclus toe.

Let op:

Een roostercyclus in Profit met meerdere roosterblokken op één dag kan in InSite wel worden geselecteerd bij de medewerker, maar niet worden gewijzigd.

Rooster wijzigen:

1. Ga naar: InSite.
  2. Klik op: Mijn InSite.
  3. Selecteer de medewerker.

Bij Begindatum rooster zie je de begindatum van het huidige rooster.

4. Vul de begindatum van de wijziging in bij Ingangsdatum mutatie. Vervolgens wordt een nieuwe regel toegevoegd in Profit.
  5. Leg het rooster vast, je hebt de volgende mogelijkheden:
    • Gelijke weken: Selecteer het standaardrooster. De standaardroosters worden centraal beheerd in de cao/arbeidsvoorwaarde. Bij elke medewerker die werkt op basis van een standaardrooster, koppel je het gewenste standaardrooster.
    • Uren per week: Vul het aantal uren en dagen per week in. Bij een nulurencontract voer je 0 uren en 0 dagen in.
    • Wisselende weken: Selecteer de roostercyclus en de beginweek als de roostercyclus al aanwezig is.

Vul de werktijden in als deze medewerker een specifiek rooster heeft dat nog niet in Profit aanwezig is.

6. Klik op: Proefberekening om een berekening te maken.

Om inzicht te krijgen in de gevolgen van een aanvraag of wijziging kan de medewerker gebruik maken van de Proefberekening. Met een proefberekening ziet de medewerker direct wat het verwachte resultaat is. Meer informatie hierover vind je hier.

7. Klik op: Aanmaken.

Direct naar

1. Rooster medewerker
  2. Roosters en werkroosters inrichten
  3. Integratie Agenda in InSite inrichten
  4. Roosterwijziging vastleggen in InSite
  5. Uren per dag
  6. Standaardrooster uit cao/arbeidsvoorwaarde koppelen
  7. Rooster op basis van Werktijden, gelijke weken
  8. Rooster op basis van Uren per week
  9. Rooster op basis van Wisselende weken
  10. Roosterafwijkingen toevoegen
  11. Roosterdagen en gewerkte contractdagen
  12. Rooster en feestdagen raadplegen in Agenda in InSite