Crowdsignal (Polldaddy) embedden op een site

Je kunt verschillende Crowdsignal plug-ins toevoegen. Via deze plug-ins kun je bijvoorbeeld een enquête, poll of quiz toevoegen aan je site. Verder kun je een Rating toevoegen en een Widget waarmee je je poll eenvoudig kunt aanpassen.

De naam Polldaddy is gewijzigd in Crowdsignal.

Let op:

Als je een link opneemt naar een polldaddy plug-in, en je hebt geen betaalde account, krijgen bezoekers van de site een melding als ze bijvoorbeeld de poll willen invullen. Dit komt doordat de poll (vanuit InSite) geopend wordt vanuit een beveiligde pagina (https). Bezoekers kunnen aangeven dat zij de gemengde inhoud toestaan en dan de poll alsnog invullen.

Als de bezoeker met Chrome werkt krijgt hij geen melding. De bezoeker moet dan op 'het schildje' klikken van Chrome en zelf aangeven dat hij de gemengde inhoud wilt toestaan.

Om een polldaddy poll te kunnen invullen is er een cookie van Crowdsignal op jouw computer nodig. Ontbreekt deze cookie, dan werkt de plugin niet. Helaas krijg je geen coockie-waarschuwing. Als workaround kun je de pagina poll.fm openen en via deze pagina toestemming geven voor de cookies. Die cookie wordt dan gebruikt om de plugin te visualiseren.

Inhoud

Crowdsignal Survey toevoegen

Je kunt een gegenereerde Crowdsignal enquête toevoegen aan de site.

Plug-in op een portal pagina plaatsen:

Let op:

Hieronder staan de stappen voor een portalpagina. Je kunt een plug-in echter ook via de CMS Editor opnemen in een tekstblok of een document.

1. Open de site en bewerk de pagina.
  2. Klik op: Plug-ins / Crowdsignal / Crowdsignal survey.
  3. Vul een waarde in bij Html-blok.

Kopieer in dit veld de HTML-code vanuit de Crowdsignal-enquête.

• Open je Crowdsignal-account.
    • Maak de survey (enquête) aan.
    • Klik op: Share.
    • Op het tabblad Embed zie je de Javascript-code.
    • Kopieer de code en vul een vaste hoogte in bij Auto, bijvoorbeeld:

• Plak de code in het htlm-blok. Het resultaat kan er als volgt uitzien:

De hoogte en de breedte zijn afhankelijk van de instellingen van de plug-in. Wij kunnen deze niet voor je bepalen. Als je bij de plug-in een hoogte instelt van 450 px, dan moet je dat hier ook opgeven. Als je dan in de site een hoogte opgeeft van 300 px wordt de plug-in afgekapt.

4. Klik op: Aanmaken.
  5. Klik op: Concept publiceren.

Polldaddy poll toevoegen

Je kunt een gegenereerde Crowdsignal poll toevoegen aan de pagina.

Plug-in op een portal pagina plaatsen:

Let op:

Hieronder staan de stappen voor een portalpagina. Je kunt een plug-in echter ook via de CMS Editor opnemen in een tekstblok of een document.

1. Open de site en bewerk de pagina.
  2. Klik op: Plug-ins / Crowdsignal / Crowdsignal poll.
  3. Vul een waarde in bij  Html-blok.

Kopieer in dit veld de HTML-code vanuit de crowdsignal poll account.

Vink bij de code van de poll Enable SSL for this Poll Embed aan. Hierdoor maakt Crowdsignal een beveiligde variant van de poll. Deze voeg je toe aan de pagina zodat je geen melding meer krijgt als je de poll toevoegt of een bezoeker als hij de poll opent. Een InSite is altijd beveiligd (https); als je dit veld niet aanvinkt krijg je meldingen.

• Open je Crowdsignal-account.
    • Vul de vraag in.
    • Vul de antwoorden in.
    • Klik op: Share.
    • Op het tabblad Embed zie je de Javascript-code.
    • Selecteer de code, bijvoorbeeld:

<script type="text/javascript" charset="utf-8" src="http://static.polldaddy.com/p/6920183.js"></script>

<noscript><a href="http://polldaddy.com/poll/6920183/">Financieel gezien ben ik er ten opzichte van vorig jaar....

• Kopieer deze code.
    • Plak de code in het Html-blok.

Het resultaat van de bovenstaande code is:

Ins_Polldaddy poll (40)

De hoogte en de breedte zijn afhankelijk van de instellingen van de plug-in. Wij kunnen deze niet voor je bepalen. Als je bij de plug-in een hoogte instelt van 450 px, dan moet je dat hier ook opgeven. Als je dan in de site een hoogte opgeeft van 300 px wordt de plug-in afgekapt.

4. Klik op: Aanmaken.
  5. Klik op: Concept publiceren.

Polldaddy Quiz toevoegen

Je kunt een gegenereerde Crowdsignal Quiz toevoegen aan de site.

Plug-in op een portal pagina plaatsen:

Let op:

Hieronder staan de stappen voor een portalpagina. Je kunt een plug-in echter ook via de CMS Editor opnemen in een tekstblok of een document.

1. Open de site en bewerk de pagina.
  2.  Klik op: Plug-ins / Crowdsignal / Crowdsignal quiz.
  3. Vul een waarde in bij Html-blok.

Kopieer in dit veld de HTML-code vanuit de polldaddy quiz account.

• Open je Crowdsignal-account.
    • Maak de quiz.
    • Klik op: Share.
    • Ga naar het tabblad Embed en kopieer de javascript-code.

Ins_Polldaddy Quiz toevoegen (20)

• Plak de code in het html-blok.

De quiz kan er bijvoorbeeld als volgt uitzien:

De hoogte en de breedte zijn afhankelijk van de instellingen van de plug-in. Wij kunnen deze niet voor je bepalen. Als je bij de plug-in een hoogte instelt van 450 px, dan moet je dat hier ook opgeven. Als je dan in de site een hoogte opgeeft van 300 px wordt de plug-in afgekapt.

4. Klik op: Aanmaken.
  5. Klik op: Concept publiceren.

Polldaddy Rating toevoegen

Je kunt een gegenereerde Crowdsignal Rating toevoegen aan de site.

Plug-in op een portal pagina plaatsen:

Let op:

Hieronder staan de stappen voor een portalpagina. Je kunt een plug-in echter ook via de CMS Editor opnemen in een tekstblok of een document.

1. Open de site en bewerk de pagina.
  2. Klik op: Plug-ins / Crowdsignal / Crowdsignal rating.
  3. Vul een waarde in bij Html-blok.

Kopieer in dit veld de HTML-code vanuit de polldaddy rating account.

• Open de Crowdsignal-account.
    • Maak een rating aan.
    • Stel de grootte, kleur en het type rating in. Je kunt ook teksten instellen, zoals "Beoordeel deze site".
    • Klik op: Save Rating Widget.
    • Ga naar het tabblad Sharing.
    • Kopieer de javascript-code, bijvoorbeeld:

<div id="pd_rating_holder_8979481"></div>

<script type="text/javascript">

PDRTJS_settings_8979481 = {

"id" : "8979481",

"unique_id" : "default",

"title" : "",

"permalink" : ""

};

</script>

• Kopieer deze code.
    • Plak de code in het Html-blok.
    • Stel de hoogte in.
    • Het resultaat is bijvoorbeeld:

Ins_Plugin (80)

De hoogte en de breedte zijn afhankelijk van de instellingen van de plug-in. Wij kunnen deze niet voor je bepalen. Als je bij de plug-in een hoogte instelt van 450 px, dan moet je dat hier ook opgeven. Als je dan in de site een hoogte opgeeft van 300 px wordt de plug-in afgekapt.

4. Klik op: Aanmaken.
  5. Klik op: Concept publiceren.

Polldaddy Widget toevoegen

Je gebruikt een Crowdsignal widget om een survey op een website te zetten en deze eenvoudig te kunnen aanpassen.

Als je via Crowdsignal een survey toevoegt, plaats je de survey direct op de site, en dan ook alleen die ene survey. Als je dan een nieuwe survey wilt plaatsen moet je in Crowdsignal survey een nieuwe maken en daarna moet de sitebeheerder de nieuwe code aan de plug-in koppelen.

Met Crowdsignal widget geef je eenmalig op de site aan waar je een bepaalde survey wilt tonen en kun je deze survey heel eenvoudig updaten. Je maakt dan een nieuwe poll aan en voegt die toe aan de widget waarne de site automatisch wordt bijgewerkt.

Plug-in op een portal pagina plaatsen:

Let op:

Hieronder staan de stappen voor een portalpagina. Je kunt een plug-in echter ook via de CMS Editor opnemen in een tekstblok of een document.

1. Open de site en bewerk de pagina.
  2. Klik op: Plug-ins / CrowdsignalCrowdsignal widget.
  3. Vul een waarde in bij Html-blok.

Kopieer in dit veld de HTML-code vanuit de polldaddy widget account.

• Open de Crowdsignal-account.
    • Klik op Polls
    • Maak een poll aan.
    • Klik op Dashboard.
    • Klik op Poll Widgets.
    • Klik op Create new widget.
    • Selecteer de poll die je wilt tonen in de widget.

Je kunt hier geen poll toevoegen. Als de poll nog niet bestaat voeg je deze dus eerst toe.

• Klik op Save my changes.
    • Klik op Embed.
    • Selecteer de code, bijvoorbeeld:

<script type="text/javascript" charset="utf-8" src="http://static.polldaddy.com/w/65505.js"></script>

<noscript><a href="https://poll.fm/13216917">Take our poll</a></noscript>

• Kopieer deze code.
    • Plak de code in HTML-blok.
    • Stel de hoogte in.

De hoogte en de breedte zijn afhankelijk van de instellingen van de plug-in. Wij kunnen deze niet voor je bepalen. Als je bij de plug-in een hoogte instelt van 450 px, dan moet je dat hier ook opgeven. Als je dan in de site een hoogte opgeeft van 300 px wordt de plug-in afgekapt.

4. Klik op: Aanmaken.
  5. Klik op: Concept publiceren.

Als je een andere poll wilt tonen open je de eigenschappen van de poll widget en klik je op edit. Vervolgens selecteer je de poll die je wilt tonen.

Als deze poll nog niet bestaat moet je die eerst toevoegen.