Emballage-administratie

In een emballage-administratie wordt bijgehouden welke emballage in theorie bij een verkooprelatie te vinden zou moeten zijn. Dit hoeft in de praktijk niet zo te zijn omdat de leverancier geen invloed kan uitoefenen op wat de verkooprelatie met de emballage doet. De emballage-administratie kun je dus gebruiken als indicatie maar zal nooit de werkelijke situatie kunnen beschrijven.

Bij het voltooien van een pakbon werkt Profit voor de gereedgemelde pakbonregels de emballage-administratie bij.

Omdat de emballage-administratie af kan wijken van de werkelijkheid kun je handmatig wijzigingen aanbrengen. Dit is bijvoorbeeld nodig als de verkooprelatie aangeeft dat hij de emballage niet heeft of als door onjuiste vastlegging, serienummers dubbel zijn geregistreerd.

Emballage-administratie wijzigen:

1. Ga naar: Ordermanagement / Voorraad / Emballage administratie.
  2. Selecteer de verkooprelatie.
  3. Klik op: Selecteren.

Je ziet nu een overzicht van de emballage-artikelen die in theorie bij de geselecteerde verkooprelatie aanwezig zijn. In de kolom Datum laatste levering wordt bij het gereedmelden van de pakbon de leverdatum uit de pakbon overgenomen. Als het artikel Retour is geleverd dan wordt het veld Datum laatste retour bijgewerkt.

4. Selecteer de regel.
  5. Wijzig eventueel het aantal en het serienummer.

Je kunt ook nieuwe regels toevoegen of gegenereerde regels helemaal verwijderen via de acties onderin.

Direct naar

1. Emballage (verpakking met statiegeld)
  2. Emballage inrichten
  3. Emballage in verkooporders boeken
  4. Emballage-administratie raadplegen
  5. Retourverpakking boeken