Emballage in verkooporders

Als je een orderregel boekt voor een artikel waaraan een verpakkingsartikel van het type emballage is gekoppeld, wordt automatisch het verpakkingsartikel ook geboekt. Je kunt de boeking van het verpakkingsartikel raadplegen via de Verpakking-knop in de boekingslay-out.

Bij emballage gaat het om een verpakkingsartikel met statiegeld waarvan je bovendien via de emballage-administratie kunt bijhouden bij welke verkooprelatie deze zich bevindt.

Als je emballages wilt gebruiken, moet je dit eerst inrichten.

Je voegt de verkooporder met het artikel waaraan een verpakking is gekoppeld toe via de normale procedure.

Normaal artikel met gekoppelde Emballage boeken in verkooporder:

1. Ga naar: Ordermanagement / Verkoopproces / Verkooporder.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Vul de velden in.
  4. Voeg de orderregel toe.
  5. Voltooi de order.
  6. Open de order opnieuw.
  7. Klik op: Meer actiesVerpakking in de staart van de boekingslay-out.

Je ziet vervolgens de emballage die geboekt is.

8. Klik op: Opslaan en sluiten.
  9. Klik op: Opslaan en sluiten.

Direct naar

1. Emballage (verpakking met statiegeld)
  2. Emballage inrichten
  3. Emballage in verkooporders boeken
  4. Emballage-administratie raadplegen
  5. Retourverpakking boeken