Items inrichten

Je moet bij een aantal itemtypen onderdelen inrichten voordat je ze kunt gebruiken.

Werkwijze

Artikelen in meer Profit-modules

Profit Ordermanagement heeft itemtypen zoals Artikel, Tekst, etc. Ook andere Profit-modules maken van deze itemtypen gebruik, zoals Profit Abonnementen, Profit CRM en Profit Projecten.

Raadpleeg artikel in Profit Projecten:

1. Ga naar: Projecten / Item.

Je ziet dat de itemtypen die je bij Profit Ordermanagement kent, ook bij Profit Projecten in gebruik zijn.

2. Klik op: Artikel.
  3. Open de eigenschappen van het artikel.

Je ziet dat de gegevens precies hetzelfde zijn als wat je in Profit Ordermanagement gewend bent.

4. Klik op: Opslaan en sluiten.

Raadpleeg artikel in Profit Abonnementen:

1. Ga naar: Abonnementen / Abonnement.

Je ziet dat in Profit Abonnementen veel minder itemtypen voorkomen.

2. Klik op: Artikel.
  3. Open de eigenschappen van het artikel.

Je ziet ook hier dezelfde tabbladen, e.d.

4. Klik op: Opslaan en sluiten.

Raadpleeg artikelgroep in CRM:

Ook de cursusadministratie gebruikt onderdelen uit Profit Ordermanagement. Raadpleeg de artikelgroepen in Profit CRM.

1. Ga naar: CRM / Cursusmanagement / Inrichting.
  2. Klik op: Artikelgroep.

Je ziet hier dezelfde artikelgroepen als bij Profit Ordermanagement, Profit Projecten en Profit Abonnementen.

3. Sluit de weergave.

Autorisatie items (artikelen, werksoorten, etc) bij integratie

De stamgegevens van items uit Profit Ordermanagement zie je dus ongefilterd in de modules Projecten, Abonnementen en CRM als ze daar ook in voorkomen. Houd hier rekening mee, bijvoorbeeld bij het toevoegen van vrije velden en tabbladen. Als je een vrij veld toevoegt op item-niveau mag het dan zichtbaar zijn in artikelen, werksoorten en kosten of is het vrije veld zo specifiek dat het alleen op bijvoorbeeld werksoorten van toepassing is?

Qua autorisatie, kun je de menukeuzes naar de verschillende itemtypen wel autoriseren per module.

De actie- en tabbladautorisatie op deze stamgegevens is echter geïntegreerd. Dit wil zeggen dat de instellingen op hetzelfde tabblad in de ene module hetzelfde zijn als in de andere module.

Voor inhoudelijke autorisatie, als je artikelen bijvoorbeeld alleen in Profit Projecten wilt tonen, zul je filters moeten aanleggen.

Raadpleeg ook Autorisatie.

Autorisatie raadplegen:

Je raadpleegt nu de autorisatie voor de typen Item.

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.
  2. Ga naar het tabblad: Onderhoud groepen (links).

Je ziet dat er gebruikersgroepen zijn per rol die een gebruiker kan hebben in o.a. Profit Ordermanagement.

3. Selecteer de gebruikersgroep.
  4. Ga naar het tabblad: Menu (rechts).
  5. Klik op: de '+' voor Algemeen.
  6. Ga naar: Ordermanagement / Item.

Je ziet de verschillende menukeuzes van items bij Ordermanagement. De vinkjes geven aan waar de gebruikersgroep toegang toe heeft.

7. Ga naar: Abonnementen / Abonnement en Projecten / Item.

Je ziet dat iedere module zijn Item-menukeuzes (of typen item als artikel en samenstelling bij Abonnementen) heeft om te autoriseren. Als een gebruikersgroep in de ene module geautoriseerd is bij item, heeft deze groep daarop ook rechten in de andere module.

8. Ga naar het tabblad: Autorisatie.
  9. Ga naar: Facturering algemeen.

Je ziet dat alle autorisatie van tabbladen en acties voor Items, e.d. is ondergebracht onder het kopje Facturering algemeen. Dit geldt ook voor de autorisatie van de Balie-/directfactuur en de Verkoopfactuur en het beheer van de Facturering, dat ook voor meerdere modules bedoeld is.

Daar waar deze onderdelen in de verschillende modules geautoriseerd kunnen worden, komt de autorisatie precies overeen.

10. Ga naar: Ordermanagement / Item / Artikel / Tabbladen / Afbeelding..

Je ziet dat deze gebruikersgroep geen toegang heeft tot een aantal tabbladen. (De autorisatie in de omgeving kan afwijken).

11. Selecteer een tabblad.
  12. Selecteer voor dat tabblad onderin andere autorisatierechten.
  13. Ga naar: Facturering algemeen / Item / Artikel / Tabbladen / Afbeelding.

Je ziet dat de autorisatie overeenkomt.

14. Sluit de Autorisatie tool
  15. Klik op: 'Nee' bij de vraag of je de omgeving opnieuw wilt openen.