Inloggen op OutSite en wachtwoord instellen

Dit gedeelte beschrijft onder andere het inloggen op de site met gebruikersnaam/wachtwoord. Je kunt inloggen met gebruikersnaam/wachtwoord of met Single sign-on. Deze pagina heeft betrekking op het inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord en op twee-factorauthenticatie.

De manier van inloggen is afhankelijk van de inrichting. In dit onderwerp wordt het inloggen met gebruikersnaam/wachtwoord beschreven. Een andere mogelijkheid is inloggen met twee-factorauthenticatie of single sign-on.

Inhoud

Eerste keer inloggen en wachtwoord instellen

Je kunt zelf een wachtwoord opvragen als je dit nog niet hebt. Dit is alleen mogelijk als de sitebeheerder dit heeft ingericht.

1. Open je browser.
  2. Open naar de pagina (URL) die je van je beheerder hebt gekregen.
  3. Klik op Wachtwoord opvragen.

Out_Inloggen op de site (05 wachtwoord instellen)

4. Vul je e-mailadres in.

Weet je niet welk adres je moet gebruiken? Vraag dit dan na bij je eigen systeem- of applicatiebeheerder.

5. Klik op Aanvragen.

Als de gebruikersnaam of het e-mailadres niet herkend wordt, verschijnt een foutmelding.

Als Profit de gebruikersnaam/het e-mailadres heeft herkend, ontvang je een melding dat een bericht is gestuurd naar het e-mailadres.

6. Open het e-mailbericht.
  7. Klik op: de link in het bericht om het wachtwoord te wijzigen.

Je kunt deze link maar één keer gebruiken.

8. Vul een nieuw wachtwoord in en bevestig dit.

Een sterk wachtwoord heeft een bepaalde minimale lengte, en bevat geen (deel van) de gebruikersnaam of het e-mailadres van de gebruiker. Bijvoorbeeld: de gebruiker Martin Sommer mag niet het wachtwoord $omm1234Q gebruiken. Een sterk wachtwoord bevat minimaal één teken uit drie van de vier groepen: Hoofdletters (A-Z), kleine letters (a-z), cijfers (0-9) en vreemde tekens (zoals ! @ # $ %).

9. Klik op: OK.

Je logt nu automatisch in en komt op de startpagina van de website.

Inloggen en organisatie selecteren

Een gebruiker logt in met zijn gebruikersnaam en wachtwoord.

Als je e-mailadres bij één organisatie bekend is, kun je direct aan de slag. Als je e-mailadres bij meerdere organisaties bekend is, selecteer je na het inloggen de gewenste organisatie.

Mogelijkheden van de gebruiker:

Na het inloggen wordt je inlognaam bovenaan getoond. Als je op je naam klikt, open je het volgende menu:

• Mijn gegevens

Je opent een pagina met je eigen gegevens (als je rechten hebt op deze pagina). Via de knop Aanpassen kun je je eigen gegevens wijzigen. Klik nogmaals op Aanpassen om je wijzigingen door te voeren.

• Mijn organisatie

Je opent een pagina met de gegevens van je organisatie (als je rechten hebt op deze pagina).

De actie mag niet beschikbaar zijn als de persoon geen organisatie heeft geselecteerd of expliciet gekozen heeft om te werken als privé persoon.

• Organisatie kiezen

Met deze actie kan de bezoeker een (andere) organisatie selecteren op dezelfde manier na bij het inloggen. Na het selecteren van de organisatie wordt de huidige pagina opnieuw geladen met de nieuwe rechten.

• Uitloggen

Je logt uit en eventueel onthouden gegevens (zoals de gebruikersnaam, wachtwoord en laatst gekozen organisatie) worden verwijderd.

Let op:

Om misbruik te voorkomen kan het gebeuren dat je opnieuw moet inloggen na het wijzigen van persoonsgegevens. Als je organisatie werkt met single sign-on (SSO) dan is dit niet nodig.

Wachtwoord aanpassen

Een ingelogde bezoeker kan zelf zijn wachtwoord wijzigen.

Wachtwoord aanpassen:

1. Log in op de site.
  2. Klik op je naam / Account-beveiliging.

3. Klik op: Wachtwoord wijzigen.
  4. Vul je huidige wachtwoord in.
  5. Vul het nieuwe wachtwoord in en bevestig dit. Het moet een sterk wachtwoord zijn (o.a. kleine letter, hoofdletter, cijfer, speciaal teken en minimaal acht tekens lang).

Je ziet of het een zwak, gemiddeld of sterk wachtwoord is.

6. Klik op: Aanpassen.

Wachtwoord vergeten

Als je het wachtwoord bent vergeten, kun je een nieuw wachtwoord aanvragen via de site. Dit is alleen mogelijk als de sitebeheerder dit heeft ingericht.

Volg de stappen van het onderwerp Eerste keer inloggen en wachtwoord instellen.

Direct naar

1. OutSite
  2. OutSite installeren en site inrichten
  3. Inloggen met gebruikersnaam/wachtwoord
  4. Inloggen met gebruikersnaam/wachtwoord en twee-factorauthenticatie
  5. Thema-editor
  6. Documentmanagement
  7. Pagina's en overzichten
  8. Paginabeheer
  9. Invulformulier
  10. Dossier en Workflow
  11. Projecten in OutSite
  12. Ordermanagement in OutSite
  13. Inkoopfacturen insturen en afhandelen via OutSite
  14. Site informatie
  15. Site algemeen