Accordering, gereedmelding en afkeuren inrichten

Je kunt accordering en gereedmelding autoriseren in verband met functiescheiding. Ook kun je in de instellingen bepalen of je, direct na de invoer, de nacalculatieregels automatisch wilt laten accorderen en gereedmelden door Profit.

Inhoud

Accordering, gereedmelding en afkeuren nacalculatie autoriseren

Accorderen, gereedmelden en afkeuren van nacalculatie autoriseren:

1. Ga naar:  Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.
  2. Selecteer de groep of gebruiker die je wilt autoriseren.
  3. Ga naar het tabblad:  Menu.
  4. Klik op: Alle menu-items / Projecten / Nacalculatie.
  5. Vink de menukeuze Nacalculatie accorderen aan of uit.
  6. Ga naar het tabblad:  Autorisatie.
  7. Klik op: Project / Nacalculatie / Nacalculatie accorderen / Acties.
  8. Autoriseer de acties:
    • Accorderen
    • Accorderen ongedaan maken
    • Afkeuren
    • Afkeuren ongedaan maken
    • Gereedmelden
    • Gereedmelden ongedaan maken
    • Medewerker
    • Project
    • Wijzigen nacalculatie
  9. Selecteer de actie die je wilt autoriseren.

Autoriseer de actie Medewerker en Project als je de gebruikers(groep) rechten wilt geven om vanuit het boekingsprogramma direct de eigenschappen van de medewerker of het project te raadplegen.

Autoriseer de actie Wijzigen nacalculatie als je de gebruiker(groep) rechten wilt geven dat de gebruiker rechten heeft om vanuit de weergave een nacalculatieregel te openen en te wijzigen in het boekingsprogramma.

10. Maak een keuze voor het toegangsrecht Geblokkeerd of Toegestaan.
  11. Autoriseer ook deze zelfde acties bij het onderdeel Projecten / Project / Project als je gebruikers wilt autoriseren om te kunnen accorderen en gereedmelden per project. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor projectleiders.

12. Sluit de Autorisatie tool.
  13. Klik op Ja bij de melding.

De omgeving opent automatisch opnieuw, met de nieuwe instellingen.

Filterautorisatie voor nacalculatie instellen

Richt het autorisatiefilter Projecten - Nacalculatie in als je filterautorisatie wilt toepassen op nacalculatieregels. Je kunt ook projecten-autorisatie inrichten met het autorisatiefilter Projecten - Projecten. Hierdoor zien gebruikers bij het accorderen of bij het raadplegen of wijzigen via het accorderen alleen nacalculatieregels waarop zij volgens de nacalculatieregel-autorisatie en de projecten-autorisatie recht hebben.

Let op:

Deze filterautorisatie werkt ook voor Nacalculatie/Uren boeken in InSite.

Filterautorisatie voor Nacalculatie/Projecten voor Profit en InSite inrichten:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.
  2. Ga naar het tabblad: Onderhoud groepen.
  3. Selecteer de te autoriseren groep.
  4. Ga naar het tabblad: Onderhoud filters.
  5. Selecteer Projecten - Nacalculatie (of het Projecten - Projecten) bij Filtertype:.
  6. Selecteer Volgens filters.
  7. Klik rechts bij Filters op Nieuw.
  8. Voeg de filterautorisatie toe volgens de standaardmethode.
  9. Sluit de Autorisatie tool.
  10. Klik op Ja bij de melding..

De omgeving opent automatisch opnieuw, met de nieuwe instellingen.

Automatische accordering en gereedmelding inrichten

Je bepaalt in de instellingen of je het accorderen en gereedmelden automatisch wilt laten verlopen.

Automatische accordering en gereedmelding inrichten:

1. Ga naar: Projecten / Beheer / Instellingen / Project.
  2. Ga naar het tabblad: Uren.

3. Vink Direct accorderen aan, als je wilt dat Profit direct na het invoeren de nacalculatieregels automatisch accordeert.
  4. Vink Direct gereedmelden aan, als je wilt dat Profit de nacalculatieregels automatisch gereedmeldt.

Je kunt alleen Direct gereedmelden aanvinken als je Direct accorderen hebt aangevinkt.

Let op:

Voor Nacalculatie per week heeft deze instelling tot gevolg dat de regels direct geaccordeerd en gereedgemeld worden nadat de week is verwerkt.

Deze instelling heeft tot gevolg dat je de uren niet meer kunt wijzigen nadat ze zijn ingevoerd. Behalve als je de accordering en gereedmelding ongedaan maakt. Daarna zal Profit overigens niet automatisch opnieuw accorderen/gereedmelden. Je zult dat dan handmatig moeten doen.

Signalen rond nacalculatieregels inrichten

Je maakt rond de afgekeurde nacalculatie gebruik van verschillende signalen voor de medewerker wiens nacalculatieregel is afgekeurd.

Meegeleverde signalen zijn:

• Project/Nacalculatie is afgekeurd (Profit) - Voor elke afgekeurde regel wordt een signaal gegenereerd. Je kunt dit ook verdichten per week.
  • Project/Controle geboekte nacalculatie volgens actueel rooster (Profit) - Signaleert of een medewerker minder nacalculatie heeft geboekt dan zijn actuele rooster binnen een week. Genereert elke week een signaal.

Ook kun je zelf signalen maken gebaseerd op de gegevensverzameling Medewerker met geboekt aantal uren per dag. De gebruikte regels moeten hierbij tussen 3 maanden in het verleden en 6 maanden in de toekomst liggen. Je zou hiermee ook 'lege plekken in de agenda van consultants' kunnen tonen (mits je in de toekomst uren boekt én bereid bent nacalculatie direct aan de klant te tonen).

Signalen rond nacalculatieregels inrichten:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Signaal / Definitie.
  2. Meegeleverd signaal activeren of Eigen signaal toevoegen op basis van gegevensverzameling.

Zie ook:

Direct naar

1. Nacalculatie inrichten
  2. Nacalculatie autoriseren
  3. Boekingslay-out nacalculatie wijzigen
  4. Projectinstellingen met controles inrichten
  5. Uren-, werk- en kostensoorten (basisgegevens) inrichten
  6. Accordering, gereedmelding en afkeuren inrichten
  7. Functionaliteit Nacalculatie inrichten voor InSite
  8. Geldigheidscombinaties
  9. Tarieven
  10. Teams
  11. Projectstatus
  12. Integratie nacalculatie en salarisverwerking zonder Profit Projecten
  13. Doorboeken van facturen en kosten/opbrengsten in Financieel
  14. Integratie met Ordermanagement met pakbonnen naar nacalculatie inrichten
  15. Integratie tussen Agenda in InSite en Nacalculatie inrichten