Voorcalculatie/offerte voor verkoop toevoegen (integratie Ordermanagement en Projecten)

Je voegt een voorcalculatie als offerte toe als basis voor de verkoop. Daarin neem je de werksoorten én de voorraadartikelen op die je voor het project gaat factureren.

Voorcalculatie/offerte toevoegen:

1. Ga naar: Projecten / Voorcalculatie / Voorcalculatie.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Selecteer de boekingslay-out Voorcalculatie (Profit).
  4. Klik op: Opslaan en sluiten.
  5. Selecteer het project.

Profit vult automatisch de verkooprelatie in. De datum en peildatum kun je laten staan op de systeemdatum.

6. Druk op: F5.
  7. Vul de boekingsregel in.

Let op:

Als je het artikel gaat invullen moet je eerst het type Art selecteren en daarna de code anders krijg je een foutmelding.

8. Klik op: Voltooien.
  9. Klik op: Ja.

Direct naar

1. Integratie Projecten en Ordermanagement
  2. Doorbelasten/Niet factureren instellen per project en item
  3. Project instellen voor integratie
  4. Offerte voor verkoop toevoegen
  5. Voorcalculatie definitief maken
  6. Projectbon toevoegen
  7. Projectbon gereedmelden
  8. Voorcalculatie/offerte overnemen naar nacalculatie
  9. Nacalculatie afhandelen
  10. Offerte, nacalculatie en projectbon raadplegen
  11. Afwijkende btw-instellingen van pakbonregel overnemen naar nacalculatie en concepten
  12. Inkoopproces Projecten/Ordermanagement