Inkooprelaties/crediteuren samenvoegen

Je kunt twee inkooprelaties die eigenlijk één en dezelfde inkooprelatie zijn, samenvoegen.

Het kan voorkomen dat door fouten in de conversie of door gebruikersfouten inkooprelaties/crediteuren meerdere keren voorkomen in Profit. Door het samenvoegen neem je (onderliggende) gegevens van de bron, die niet voorkomen bij het doel, over naar het doel. De bron komt dan te vervallen.

Let op:

De veldwaarden van vrije inrichting worden bij het samenvoegen niet overgenomen.

Voorbeeld:

Stel je hebt crediteur A-goed al enige tijd geleden toegevoegd. Per ongeluk heeft je collega dezelfde crediteur A-fout nog een keer toegevoegd. De gegevens van crediteur A moeten echter op één plek geregistreerd worden, anders is de administratie niet meer betrouwbaar. Bij het samenvoegen is crediteur A-goed het doel en crediteur A-fout de bron. De brongegevens komen na het samenvoegen te vervallen, dus crediteur A-fout is dan verdwenen. De dossieritems van A-Fout vind je terug bij A-goed.

Crediteuren samenvoegen:

1. Ga naar:
    • Financieel / Crediteur / Crediteur
    • CRM / Organisatie/persoon / Inkooprelatie
    • Ordermanagement / Inkoop / Inkooprelatie.
  2. Selecteer de inkooprelatie die je wilt samenvoegen.
  3. Klik op de actie: Crediteuren samenvoegen.
  4. Selecteer de inkooprelatie waarmee je de samen te voegen inkooprelatie wilt samenvoegen.
  5. Klik op: Voltooien.

Profit voegt de huidige inkooprelatie toe aan de geselecteerde inkooprelatie.

Let op:

Na het samenvoegen van twee inkooprelaties blijft de organisatie van de bronrelatie gewoon bestaan. Als dit niet de bedoeling is kun je nu ook de organisaties samenvoegen.

6. Ga eventueel verder met Samenvoegen organisaties/personen en/of Type gegevens (bijv. Debiteurgegevens) koppelen aan een andere persoon.

Direct naar

1. Inkooprelatie/crediteur
  2. Inkooprelatieprofiel (Crediteurprofiel
  3. Inkooprelatie toevoegen/aanvullen
  4. Inkooprelatie/crediteur raadplegen
  5. Verstrekking inkooprelatie inrichten
  6. Minimum ordergrootte bij inkooprelatie instellen
  7. Crediteur (tijdelijk) blokkeren
  8. Crediteurnummer wijzigen
  9. Synchroniseren crediteurnummer met organisatie/persoon
  10. Samenvoegen crediteuren
  11. Itemcode inkooprelatie

Process

Inkooprelatie

Work area

Ordermanagement